• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pikantní králík
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní králík

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní králík
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králík
    • 150
      g slanina
    • 3
      stroužek česnek 2-3
    • 2
      ks cibule
    • 2
      lžíce rama
    • sůl
    • pepř mletý
    • paprika - sladká

Postup přípravy receptu

1
Králíka si naporcujeme, osolíme, opepříme a popaprikujeme.
2
Na pánvi si rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu. Když je skoro hotová, přidáme ke slanině lžičku kmínu a mícháme 1/2 minuty. Poté přídáme česnek nakrájený na kolečka a dále ještě chvilku mícháme.
3
Po chvíli stáhneme z ohně a poté přidáme 2 lžíce Ramy a necháme rozpustit.
4
Půl tohoto omastku nalijeme do pekáčku, rozvrstvíme na něj připravené porce králíka a na to nalijeme druhou půlku omastku.
5
Takto připavené si necháme uležet do druhého dne.
6
Před pečením hustě posypeme cibulí pokrájenou na kolečka, podlijeme vodou, do které rozdrobíme 1 kostku masoxu. Pečeme asi hodinu, podle potřeby podléváme vodou.
7
Podáváme s bramborovým knedlíkem, ale je dobrý i s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře (králík) v pikantní omáčce

Kuře (králík) v pikantní omáčce

Pečený králík se žampiony

Pečený králík se žampiony

Králík na smetaně II.

Králík na smetaně II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr | 9. 5. 2007 16:09

    Výborný recept, který se osvedčil a všem moc chutná. Dělám s červeným zelím a bramborovým knedlíkem. Skutečně MŇAM!

  • Dana | 6. 11. 2006 06:48

    O víkendu jsem vyzkoušela. Jelikož já sama králíka nejím, tak přidávám názor ostatních členů rodiny - prý výborné, hlavně manžel nedal dopustit na slaninku. Stále si chodil přidávat tu šťávu. Já dělala se zelím a houskovým knedlíkem.

  • PAJINA | 15. 10. 2006 19:33

    Nezkousel nekdo tento receptik treba z kurete?

  • Hanka T | 13. 10. 2006 11:37

    Manžel prohlásil,že je to nejlepší králík,kterého jedl.Recept jsem měla sice z jiného zdroje ale opravdu to stojí za vyzkoušení.Dávám bod.

  • Michaela Kellnerová | 12. 6. 2006 08:03

    Ten bramborový knedlík je k tomu nejlepší. Ona se utvoří taková šťávička a s knedlíkem je to mňam, mňam!

  • Zdena z JM | 12. 6. 2006 06:33

    Tak jsem králíka vyzkoušela a byl opravdu výborný.A šel by i s tím bramborovým knedlíkem.Všechny ty ingredience včetně cibule vytvoří výbornou omáčku.Já ho vařila s rýží a myslím,že by byl dobrý i s vařeným bramborem.Dávám 1.

  • Zdena z JM | 8. 6. 2006 09:05

    O víkendu se chystám na tohoto králíka.Akorát se mi nezdá ten bramborový knedlík.Zdá se mi,že by se k tomu hodila spíš rýže nebo brambory.Vyzkouším a v pondělí dám vědět.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Králík Paprika - sladká Pepř mletý Rama Slanina Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Banánové řezy

Banánové řezy

Cuketové řezy

Cuketové řezy

Bábovka s jablíčky a skořicí

Bábovka s jablíčky a skořicí

Čokoládové muffiny se šlehačkou

Čokoládové muffiny se šlehačkou

Mrkvové muffiny

Mrkvové muffiny

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Kokosovo-datlový koláč

Kokosovo-datlový koláč

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Hrachová polévka

Hrachová polévka

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

133
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem
113
Citronová bábovka s mákem
Citronová bábovka s mákem
80
Pečená sýrová cuketa
Pečená sýrová cuketa
79
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
60
Pestré šťouchané brambory
Pestré šťouchané brambory

Zajímavé články

Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na kulajdu, falešnou dršťkovou i liškajdu
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na…
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
AHA.cz Šílená zrada! Adamec za zdmi ústavu... z rozhodnutí Jany

Šílená zrada! Adamec za zdmi ústavu... z rozhodnutí Jany

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 1. 10. 2025: Kdo naváže důležité kontakty a kdo zazáří v práci?

Denní horoskop na středu 1. 10. 2025: Kdo naváže důležité kontakty a kdo zazáří v práci?

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Režisér Jiří Adamec po převozu do ústavu: Drahý luxus se zvláštním režimem! A také temnou minulostí

Režisér Jiří Adamec po převozu do ústavu: Drahý luxus se zvláštním režimem! A také temnou minulostí

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

  • Recepty.cz
  • Pikantní králík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact