• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pikantní králík
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní králík

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní králík
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králík
    • 150
      g slanina
    • 3
      stroužek česnek 2-3
    • 2
      ks cibule
    • 2
      lžíce rama
    • sůl
    • pepř mletý
    • paprika - sladká

Postup přípravy receptu

1
Králíka si naporcujeme, osolíme, opepříme a popaprikujeme.
2
Na pánvi si rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu. Když je skoro hotová, přidáme ke slanině lžičku kmínu a mícháme 1/2 minuty. Poté přídáme česnek nakrájený na kolečka a dále ještě chvilku mícháme.
3
Po chvíli stáhneme z ohně a poté přidáme 2 lžíce Ramy a necháme rozpustit.
4
Půl tohoto omastku nalijeme do pekáčku, rozvrstvíme na něj připravené porce králíka a na to nalijeme druhou půlku omastku.
5
Takto připavené si necháme uležet do druhého dne.
6
Před pečením hustě posypeme cibulí pokrájenou na kolečka, podlijeme vodou, do které rozdrobíme 1 kostku masoxu. Pečeme asi hodinu, podle potřeby podléváme vodou.
7
Podáváme s bramborovým knedlíkem, ale je dobrý i s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře (králík) v pikantní omáčce

Kuře (králík) v pikantní omáčce

Pečený králík se žampiony

Pečený králík se žampiony

Králík na smetaně II.

Králík na smetaně II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr | 9. 5. 2007 16:09

    Výborný recept, který se osvedčil a všem moc chutná. Dělám s červeným zelím a bramborovým knedlíkem. Skutečně MŇAM!

  • Dana | 6. 11. 2006 06:48

    O víkendu jsem vyzkoušela. Jelikož já sama králíka nejím, tak přidávám názor ostatních členů rodiny - prý výborné, hlavně manžel nedal dopustit na slaninku. Stále si chodil přidávat tu šťávu. Já dělala se zelím a houskovým knedlíkem.

  • PAJINA | 15. 10. 2006 19:33

    Nezkousel nekdo tento receptik treba z kurete?

  • Hanka T | 13. 10. 2006 11:37

    Manžel prohlásil,že je to nejlepší králík,kterého jedl.Recept jsem měla sice z jiného zdroje ale opravdu to stojí za vyzkoušení.Dávám bod.

  • Michaela Kellnerová | 12. 6. 2006 08:03

    Ten bramborový knedlík je k tomu nejlepší. Ona se utvoří taková šťávička a s knedlíkem je to mňam, mňam!

  • Zdena z JM | 12. 6. 2006 06:33

    Tak jsem králíka vyzkoušela a byl opravdu výborný.A šel by i s tím bramborovým knedlíkem.Všechny ty ingredience včetně cibule vytvoří výbornou omáčku.Já ho vařila s rýží a myslím,že by byl dobrý i s vařeným bramborem.Dávám 1.

  • Zdena z JM | 8. 6. 2006 09:05

    O víkendu se chystám na tohoto králíka.Akorát se mi nezdá ten bramborový knedlík.Zdá se mi,že by se k tomu hodila spíš rýže nebo brambory.Vyzkouším a v pondělí dám vědět.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Králík Paprika - sladká Pepř mletý Rama Slanina Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Opilé řezy

Opilé řezy

Ovocný dort

Ovocný dort

Košíčky i pro začátečníky

Košíčky i pro začátečníky

Rybí file se slaninou a uzeným sýrem

Rybí file se slaninou a uzeným sýrem

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Soté z vepřového masa

Soté z vepřového masa

Pohankové zeleninové placky

Pohankové zeleninové placky

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Gurmánská krkovička

Gurmánská krkovička

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

50
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
33
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
21
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Boho sbalila kufry i děti: Už bydlí s Langmajerem! To byl ale fičák!

Boho sbalila kufry i děti: Už bydlí s Langmajerem! To byl ale fičák!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

  • Recepty.cz
  • Pikantní králík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact