• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pikantní králík
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní králík

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní králík
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králík
    • 150
      g slanina
    • 3
      stroužek česnek 2-3
    • 2
      ks cibule
    • 2
      lžíce rama
    • sůl
    • pepř mletý
    • paprika - sladká

Postup přípravy receptu

1
Králíka si naporcujeme, osolíme, opepříme a popaprikujeme.
2
Na pánvi si rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu. Když je skoro hotová, přidáme ke slanině lžičku kmínu a mícháme 1/2 minuty. Poté přídáme česnek nakrájený na kolečka a dále ještě chvilku mícháme.
3
Po chvíli stáhneme z ohně a poté přidáme 2 lžíce Ramy a necháme rozpustit.
4
Půl tohoto omastku nalijeme do pekáčku, rozvrstvíme na něj připravené porce králíka a na to nalijeme druhou půlku omastku.
5
Takto připavené si necháme uležet do druhého dne.
6
Před pečením hustě posypeme cibulí pokrájenou na kolečka, podlijeme vodou, do které rozdrobíme 1 kostku masoxu. Pečeme asi hodinu, podle potřeby podléváme vodou.
7
Podáváme s bramborovým knedlíkem, ale je dobrý i s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře (králík) v pikantní omáčce

Kuře (králík) v pikantní omáčce

Pečený králík se žampiony

Pečený králík se žampiony

Králík na smetaně II.

Králík na smetaně II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr | 9. 5. 2007 16:09

    Výborný recept, který se osvedčil a všem moc chutná. Dělám s červeným zelím a bramborovým knedlíkem. Skutečně MŇAM!

  • Dana | 6. 11. 2006 06:48

    O víkendu jsem vyzkoušela. Jelikož já sama králíka nejím, tak přidávám názor ostatních členů rodiny - prý výborné, hlavně manžel nedal dopustit na slaninku. Stále si chodil přidávat tu šťávu. Já dělala se zelím a houskovým knedlíkem.

  • PAJINA | 15. 10. 2006 19:33

    Nezkousel nekdo tento receptik treba z kurete?

  • Hanka T | 13. 10. 2006 11:37

    Manžel prohlásil,že je to nejlepší králík,kterého jedl.Recept jsem měla sice z jiného zdroje ale opravdu to stojí za vyzkoušení.Dávám bod.

  • Michaela Kellnerová | 12. 6. 2006 08:03

    Ten bramborový knedlík je k tomu nejlepší. Ona se utvoří taková šťávička a s knedlíkem je to mňam, mňam!

  • Zdena z JM | 12. 6. 2006 06:33

    Tak jsem králíka vyzkoušela a byl opravdu výborný.A šel by i s tím bramborovým knedlíkem.Všechny ty ingredience včetně cibule vytvoří výbornou omáčku.Já ho vařila s rýží a myslím,že by byl dobrý i s vařeným bramborem.Dávám 1.

  • Zdena z JM | 8. 6. 2006 09:05

    O víkendu se chystám na tohoto králíka.Akorát se mi nezdá ten bramborový knedlík.Zdá se mi,že by se k tomu hodila spíš rýže nebo brambory.Vyzkouším a v pondělí dám vědět.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Králík Paprika - sladká Pepř mletý Rama Slanina Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety sypané česnekem

Špagety sypané česnekem

Rajčatový salát s mozzarellou a olivami

Rajčatový salát s mozzarellou a…

Sedlácké kroupy

Sedlácké kroupy

Domácí Pribináček

Domácí Pribináček

Mramorová bábovka vláčná

Mramorová bábovka vláčná

Máslová vánočka

Máslová vánočka

Špecle se slaninou a žampiony

Špecle se slaninou a žampiony

Kokosové kari s krůtími prsíčky

Kokosové kari s krůtími prsíčky

Hrachová polévka

Hrachová polévka

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

171
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
40
Bramborovo-cuketové placičky s balkánským sýrem
Bramborovo-cuketové…
27
Norský dresing na zeleninové saláty
Norský dresing na…
25
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špagety s…
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Marta Kubišová (83): Poslední koncert! Kardiolog Neužil ji jistil v první řadě

Marta Kubišová (83): Poslední koncert! Kardiolog Neužil ji jistil v první řadě

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

  • Recepty.cz
  • Pikantní králík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact