ks
červená chilli paprička
podle velikosti, pálivosti a vaší chuti
chilli
koření, cca půl lžičky
3
lžička
citronová šťáva
sůl
voda
Postup přípravy receptu
1
Na pánev nalijte olivový olej. Přidejte nasekaný česnek, zázvor a chilli papričku. Teprve pak plotýnku zapněte - chutě se lépe uvolní. Krátce orestujte (cca 1-2 minutky).
2
Mezitím si oloupejte mrkve a nakrájejte je na šikmé plátky (0,5 - 1 cm široké). Na pánev přidejte kmín, chilli, vhoďte mrkev. Promíchejte, přisolte a podlijte asi půl hrnkem vody.
3
Nechte dusit pod pokličkou 10-15 minut, občas promíchejte a podle potřeby můžete přidat ještě trošku vody. Mrkev by měla být stále trošku křupavá, v žádném případě rozvařená.
4
Sundejte poklici, tekutina by měla být zredukovaná a v této fázi můžete přidat šťávu z citronu. Promíchejte a můžete podávat - jako chuťovku nebo zeleninovou přílohu k jídlu.
5
Podle chuti můžete chilli ubrat nebo přidat. Hodně také záleží na kvalitě chilli koření a druhu chilli papričky.