• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pikantní jablečný koláč
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní jablečný koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní jablečný koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g hera
    • 180
      g cukr
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 250
      g hladká mouka
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      lžička skořice zarovnaná
    • 0,50
      lžička zázvor - mletý
    • 0,50
      lžička perníkové koření
  • Na pokladení
    • 6
      ks jablka větších
    • rybízová marmeláda nebo Brusinková
  • Poleva
    • 500
      ml jablečná šťáva
    • 250
      ml bílé víno
    • 250
      ml voda
    • 2
      balení želatina čirá želatinová poleva Dr. Oetker
    • cukr podle chuti

Postup přípravy receptu

1
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme asi na půl centimetrové plátky, které postříkáme citrónovou šťávou.
2
Tuk ušleháme s cukrem, postupně vešleháme celá vejce, sůl, koření a nakonec po lžících zlehka vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem.
3
Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný hluboký plech, šupinovitě poklademe plátky jablek a vykrojené středy naplníme marmeládou.
4
Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 40 minut.
5
Upečený koláč necháme vychladnout a rovnoměrně potřeme želatinovou polevou, kterou si připravíme podle návodu na sáčku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Obrácený jablečný koláč

Obrácený jablečný koláč

Alsaský jablečný koláč

Alsaský jablečný koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Irena | 14. 10. 2012 15:23

    Dnes delam nedelni jablecny kolac,.... uz se pece az bude hotovy dam vedet jaky je :-)

  • Tereza T
    Tereza T | 15. 9. 2011 13:02

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 15. 9. 2011 10:43

    Kolik teda toho koření?

  • polmari | 12. 9. 2011 11:08

    kolik má být toho perníkového koření? v receptu je 0 lžiček :-(

  • Martina Marťásek | 6. 2. 2008 12:31

    Ivi , jsem ráda , že chutnal :-)) Opravdu je lepší , až natáhne tu vlhkost z jablek .V původním receptu je místo perníkového koření větší špetka ml .kardamonu , ale těžko se shání , pak je ta chuť zase malinko jiná .Určitě by to s tou pudinkovou polevou šlo , ale my zase naopak máme radši želatinu - přidávám do ní trochu pomerančového Tangu pro chuť i barvu . Měj se hezky . M.

  • Ivana Samcová | 6. 2. 2008 10:42

    O víkendu jsem vyzkoušela. Je to výborná obměna perníku. Když se rozležel, druhý den, byl ještě lepší. Marti, nezkoušela jsi místo želatiny dát do jablečného džusu pudink? U nás totiž želatina takhle moc nejede, jedině do šlehačky, nebo do aspiků, to je jiná. Zdravím. Ivana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Cukr Hera Hladká mouka Jablečná šťáva Jablka Perníkové koření Prášek do pečiva Rybízová marmeláda Skořice Sůl Vanilkový cukr Vejce Voda Zázvor - mletý Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Piškotový nepečený dort

Piškotový nepečený dort

Hlávkový salát s vejci II.

Hlávkový salát s vejci II.

Třešňový štrúdl s mandlemi

Třešňový štrúdl s mandlemi

Beránek  hrnkový

Beránek hrnkový

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Dort stracciatella s ricottou

Dort stracciatella s ricottou

Ředkvičkový salát s bramborem - lehký

Ředkvičkový salát s bramborem - lehký

Kořeněné pečené kuře s pečenými bramborami

Kořeněné pečené kuře s pečenými…

Krémová kukuřičná polévka

Krémová kukuřičná polévka

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

47
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
35
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
23
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
20
Krachle z listového těsta
Krachle z listového těsta
19
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Agáta a Ornella: Rozkol v milionovém byznysu!

Agáta a Ornella: Rozkol v milionovém byznysu!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Další doporučené recepty:

Pikantní fazolová polévka
Pikantní fazolová polévka
Pikantní gyros v housce
Pikantní gyros v housce
Pikantní hrášková polévka s kokosovým mlékem
Pikantní hrášková polévka s kokosovým…
Pikantní jogurtová marináda na kuře
Pikantní jogurtová marináda na kuře
Pikantní jogurtové filé
Pikantní jogurtové filé
Pikantní kečup
Pikantní kečup
  • Recepty.cz
  • Pikantní jablečný koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact