Pastvou pro oči i chuťové buňky je tak trochu jiná, mírně pikantní hrášková polévka, ovoněná koriandrem, česnekem a zázvorem, dochucená limetkovou šťávou a čerstvou chilli papričkou, která zaujme především milovníky asijské kuchyně.
Připravte pikantní pastu: do mixéru dejte jarní cibulky pokrájené na větší kousky, koriandr i se stonky, očištěnou chilli papričku, oloupaný česnek a nastrouhaný zázvor. Vše zalijte olejem a rozmixujte na pastu.
Cibuli nasekejte nahrubo a zpěňte ji v hrnci na lžíci oleje, restujte ji asi 3 minuty, přidejte pikantní pastu a restujte další 3 minuty. Vsypte povolený hrášek, zalijte vývarem a kokosovým mlékem, přiveďte k varu a pomalu vařte asi 5 minut. Polévku dochuťte solí a pepřem a tyčovým mixérem mixujte dohladka.
Polévku už jen krátce prohřejte, nalijte do misek, dochuťte trochou olivového oleje, limetové šťávy a nasekanou chilli papričkou. Ozdobit ji můžete hráškovými výhonky i lusky a jedlými květy.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (duben/2020)