• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pikantní guláš
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní guláš

autor: kristina.1980
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks cibule
    • olej
    • 600
      g hovězí maso
    • 1
      kostka masox
    • 2
      lžička sojová omáčka
    • 1,50
      l voda
    • 2
      stroužek česnek
    • mletá paprika 0,5 balíčku
    • pálivá paprika dle chuti
    • majoránka
    • sůl
    • 4
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme po chvilce maso a řádně orestujeme. Přihodíme sladkou i pálivou papriku, rozdrcený česnek a trošku podlijeme vodou. Dusíme asi 10 minut, vhodíme kostku masoxu, sojovou omáčku a zalijeme litrem a půl vody. Vaříme, až do řádného změknutí masa, což je asi 50 minut, na malém plameni. Ke konci vaření si v hrníčku rozmícháme hladkou moku s vodou, řádně rozmícháme a přidáme do guláše. Dochutíme solí a majoránkou a ještě chviličku provaříme.
2
Velmi jednoduchý, náročný pouze na čas, ale pořádný guláš se má dlouho vařit. Guláš si získal oblibu u mého táty i manžela, a těm jen tak něco nechutná. Dobrý s chlebem, rohlíkem. Já papám s těstovinami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní bramborový guláš

Pikantní bramborový guláš

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Kašparova pikantní tlačenka

Kašparova pikantní tlačenka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jenda | 26. 7. 2011 07:32

    Blivanec!!! Co tam dela MASOX a sojova omacka?!?!

  • Lolita Krková | 18. 1. 2009 13:20

    Tenhle gulasek je genialni, jiny uz ani nevarim. Mam doma domaci pekarnu a kdyz jsem ho poradne zahustila, v chlebu byl jednoduse mnamozni:-)))

  • Anonym | 22. 7. 2007 22:27

    Odkdy patří do guláše sojovka? A k čemu ten masox? Dobře uvařený guláš není třeba zahušťovat. 5 cibulí na půl kila masa?

  • Pavlína Bušová | 21. 7. 2007 12:18

    paní Kristino, určitě váš gulášek vyzkouším.Už se mi sbíhají sliny.

  • Misa | 29. 6. 2006 11:47

    Kristinko, reknu Vam, ze to bylo primo mnamozni:) Prihodila jsem tam dve suseny chilli papricky a to byl mazec, az jsem se spotila:) Proste vynikajici!

  • Kristina Čechová | 18. 2. 2006 11:41

    Evko, diky moc , jsem rada , ze jste vyzkousela a ze se poved. S tou zeleninou navíc musel byt jeste lepsi a pikantnejsi :) Dobry napad !!

  • Evka | 29. 12. 2005 03:14

    Pani Kristino, dekuji za recept, prave jsem dovarila! Voni krasne a jeste lepe chutna, z vanoce jsem mela plno zeleniny, tak jsem si to ejste dovolila trochu vylepsit, manzel gulase miluje, tak jste udelala radost nama obema!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Hovězí maso Majoránka Masox Mletá paprika Olej Pálivá paprika Sojová omáčka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švestkový koláč II.

Švestkový koláč II.

Beránek ořechový

Beránek ořechový

Kachna na medu

Kachna na medu

Hruškové šátečky se skořicí

Hruškové šátečky se skořicí

Babiččin falešný tatarák

Babiččin falešný tatarák

Jehněčí kotlety - grilované

Jehněčí kotlety - grilované

Dýně z pánve

Dýně z pánve

Jednoduchá lososová pomazánka

Jednoduchá lososová pomazánka

Chilli con carne s kořením

Chilli con carne s kořením

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

17
Zeleninové závitky
Zeleninové závitky
8
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
8
Ricottový koláč s malinami a ostružinami
Ricottový koláč s…
8
Bramborový salát s grilovanou zeleninou
Bramborový salát s…
7
Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky
Šťavnatý mrkvový koláč …

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Zemřela herečka Diane Keatonová (†79)

Zemřela herečka Diane Keatonová (†79)

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

  • Recepty.cz
  • Pikantní guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact