• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pikantní guláš
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní guláš

autor: kristina.1980
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks cibule
    • olej
    • 600
      g hovězí maso
    • 1
      kostka masox
    • 2
      lžička sojová omáčka
    • 1,50
      l voda
    • 2
      stroužek česnek
    • mletá paprika 0,5 balíčku
    • pálivá paprika dle chuti
    • majoránka
    • sůl
    • 4
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme po chvilce maso a řádně orestujeme. Přihodíme sladkou i pálivou papriku, rozdrcený česnek a trošku podlijeme vodou. Dusíme asi 10 minut, vhodíme kostku masoxu, sojovou omáčku a zalijeme litrem a půl vody. Vaříme, až do řádného změknutí masa, což je asi 50 minut, na malém plameni. Ke konci vaření si v hrníčku rozmícháme hladkou moku s vodou, řádně rozmícháme a přidáme do guláše. Dochutíme solí a majoránkou a ještě chviličku provaříme.
2
Velmi jednoduchý, náročný pouze na čas, ale pořádný guláš se má dlouho vařit. Guláš si získal oblibu u mého táty i manžela, a těm jen tak něco nechutná. Dobrý s chlebem, rohlíkem. Já papám s těstovinami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní bramborový guláš

Pikantní bramborový guláš

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Kašparova pikantní tlačenka

Kašparova pikantní tlačenka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jenda | 26. 7. 2011 07:32

    Blivanec!!! Co tam dela MASOX a sojova omacka?!?!

  • Lolita Krková | 18. 1. 2009 13:20

    Tenhle gulasek je genialni, jiny uz ani nevarim. Mam doma domaci pekarnu a kdyz jsem ho poradne zahustila, v chlebu byl jednoduse mnamozni:-)))

  • Anonym | 22. 7. 2007 22:27

    Odkdy patří do guláše sojovka? A k čemu ten masox? Dobře uvařený guláš není třeba zahušťovat. 5 cibulí na půl kila masa?

  • Pavlína Bušová | 21. 7. 2007 12:18

    paní Kristino, určitě váš gulášek vyzkouším.Už se mi sbíhají sliny.

  • Misa | 29. 6. 2006 11:47

    Kristinko, reknu Vam, ze to bylo primo mnamozni:) Prihodila jsem tam dve suseny chilli papricky a to byl mazec, az jsem se spotila:) Proste vynikajici!

  • Kristina Čechová | 18. 2. 2006 11:41

    Evko, diky moc , jsem rada , ze jste vyzkousela a ze se poved. S tou zeleninou navíc musel byt jeste lepsi a pikantnejsi :) Dobry napad !!

  • Evka | 29. 12. 2005 03:14

    Pani Kristino, dekuji za recept, prave jsem dovarila! Voni krasne a jeste lepe chutna, z vanoce jsem mela plno zeleniny, tak jsem si to ejste dovolila trochu vylepsit, manzel gulase miluje, tak jste udelala radost nama obema!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Hovězí maso Majoránka Masox Mletá paprika Olej Pálivá paprika Sojová omáčka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí perník

Domácí perník

Roštěnky na kmínu

Roštěnky na kmínu

Mufínky

Mufínky

Višňové řezy II

Višňové řezy II

Slaná bábovka s olivami

Slaná bábovka s olivami

Bramboráky z chleba

Bramboráky z chleba

Pribináček

Pribináček

Krkovička pečená na medu a hořčicí

Krkovička pečená na medu a hořčicí

Švestkový crumble

Švestkový crumble

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

176
Frýdecká kotleta v alobalu
Frýdecká kotleta v…
72
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
56
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
36
Jogurtové koblížky se skořicí
Jogurtové koblížky se…
35
Smetanový Lotus dort
Smetanový Lotus dort

Zajímavé články

Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
AHA.cz Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, které postavě lichotí a které uškodí!

Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, které postavě lichotí a které uškodí!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Sraz Českých Miss po 20 letech: Kráska, kam se podíváš! Tři vítězky chyběly!

Sraz Českých Miss po 20 letech: Kráska, kam se podíváš! Tři vítězky chyběly!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

  • Recepty.cz
  • Pikantní guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact