• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pikantní guláš
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní guláš

autor: kristina.1980
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks cibule
    • olej
    • 600
      g hovězí maso
    • 1
      kostka masox
    • 2
      lžička sojová omáčka
    • 1,50
      l voda
    • 2
      stroužek česnek
    • mletá paprika 0,5 balíčku
    • pálivá paprika dle chuti
    • majoránka
    • sůl
    • 4
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme po chvilce maso a řádně orestujeme. Přihodíme sladkou i pálivou papriku, rozdrcený česnek a trošku podlijeme vodou. Dusíme asi 10 minut, vhodíme kostku masoxu, sojovou omáčku a zalijeme litrem a půl vody. Vaříme, až do řádného změknutí masa, což je asi 50 minut, na malém plameni. Ke konci vaření si v hrníčku rozmícháme hladkou moku s vodou, řádně rozmícháme a přidáme do guláše. Dochutíme solí a majoránkou a ještě chviličku provaříme.
2
Velmi jednoduchý, náročný pouze na čas, ale pořádný guláš se má dlouho vařit. Guláš si získal oblibu u mého táty i manžela, a těm jen tak něco nechutná. Dobrý s chlebem, rohlíkem. Já papám s těstovinami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní bramborový guláš

Pikantní bramborový guláš

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Pikantní jogurtové filé

Pikantní jogurtové filé

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jenda | 26. 7. 2011 07:32

    Blivanec!!! Co tam dela MASOX a sojova omacka?!?!

  • Lolita Krková | 18. 1. 2009 13:20

    Tenhle gulasek je genialni, jiny uz ani nevarim. Mam doma domaci pekarnu a kdyz jsem ho poradne zahustila, v chlebu byl jednoduse mnamozni:-)))

  • Anonym | 22. 7. 2007 22:27

    Odkdy patří do guláše sojovka? A k čemu ten masox? Dobře uvařený guláš není třeba zahušťovat. 5 cibulí na půl kila masa?

  • Pavlína Bušová | 21. 7. 2007 12:18

    paní Kristino, určitě váš gulášek vyzkouším.Už se mi sbíhají sliny.

  • Misa | 29. 6. 2006 11:47

    Kristinko, reknu Vam, ze to bylo primo mnamozni:) Prihodila jsem tam dve suseny chilli papricky a to byl mazec, az jsem se spotila:) Proste vynikajici!

  • Kristina Čechová | 18. 2. 2006 11:41

    Evko, diky moc , jsem rada , ze jste vyzkousela a ze se poved. S tou zeleninou navíc musel byt jeste lepsi a pikantnejsi :) Dobry napad !!

  • Evka | 29. 12. 2005 03:14

    Pani Kristino, dekuji za recept, prave jsem dovarila! Voni krasne a jeste lepe chutna, z vanoce jsem mela plno zeleniny, tak jsem si to ejste dovolila trochu vylepsit, manzel gulase miluje, tak jste udelala radost nama obema!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Hovězí maso Majoránka Masox Mletá paprika Olej Pálivá paprika Sojová omáčka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené těstoviny s vepřovkou

Zapečené těstoviny s vepřovkou

Francouzský ořechový koláč

Francouzský ořechový koláč

Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

Ananasová čína

Ananasová čína

Vajíčková pomazánka VI.

Vajíčková pomazánka VI.

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Bramborový salát s řepou

Bramborový salát s řepou

Fazolový guláš pro vegany

Fazolový guláš pro vegany

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše a zdravě

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše…

Doporučujeme

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

30 minut
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Jahodový cheesecake do skleničky

Jahodový cheesecake do skleničky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

40 minut
Sněhová roláda

Sněhová roláda

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Poslední sledované recepty

111
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
71
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
71
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
69
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
60
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho recept na bublaninu nebo tvarohové vafle
Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho…
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku, hlavní jídlo i salát
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku,…
6 turbo potravin, které vám pomůžou rychle zhubnout do plavek
6 turbo potravin, které vám pomůžou rychle…
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou chutnat i zapřisáhlým masožravcům
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou…
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů, proč si je dát právě teď, plus skvělé recepty
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů,…
AHA.cz Odcizování Čvančarové s Čadkem graduje! Dusno v přímém přenosu

Odcizování Čvančarové s Čadkem graduje! Dusno v přímém přenosu

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hele, jaké má náměstíčko... Brad Pitt plešatí!

Hele, jaké má náměstíčko... Brad Pitt plešatí!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Psí horoskop: Jaké znamení je váš čtyřnohý miláček?

Psí horoskop: Jaké znamení je váš čtyřnohý miláček?

  • Recepty.cz
  • Pikantní guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact