Přebrané fazole propláchneme, zalijeme studenou vodou necháme několik hodin nabobtnat. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji a zalijeme 1,5 l vody. Přidáme scezené fazole, rajčatový protlak a vaříme do poloměkka asi 30 minut. Papriku nakrájíme na poružky a spolu s nakrájenými rajčaty a malou feferonkou necháme několik minut povařit v polévce. Přidáme bujón, utřený česnek a vaříme asi 10 minut. Klobásu nakrájenou na kolečka opečeme na pánvi bez tuku. Podle chuti polévku osolíme a opepříme, nalijeme na talíře, vložíme kolečka klobásy a ozdobíme petrželkou.
Přidala jsem brambory ( nás by to jináč nezasytilo :-D ) více česneku a je mňam :-) klobásu jsem vynechala.... výborná :-)
Martina
|25. 9. 2015 19:44
A taky tam nedavam bujon, tak nam chutna nejvice, dnes opet uvareno, bez klobasy skvela veganska polevka :)
Martina
|1. 1. 2015 17:40
Polévka je opravdu výborná! Jen ji dělám bez klobásy, to u nás nejíme :-)
Pája
|6. 12. 2013 09:41
|Zahuštěné + smetana = to je ono! Kukuřici nemusím, ale to už je na chti každého.
Ivule
|24. 6. 2013 19:23
Polévka je výborná! Přidala jsem ještě kukuřici a trochu zahustila. Nalité do vydlabaného chleba, ozdobené kysanou smetanou a sýrem posloužilo jak hlavní chod :)
Skvělý recept, děkuju !! ;-)
daniswat
|17. 1. 2012 17:56
Polévka je moc dobrá, já jsem dala více česneku, protože ho u nás máme rádi. Recept doporučuji!