Na oleji rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli a česnek nakrájený na kousky. Necháme chvíli podusit, přidáme fazolky, protlak, sůl, pepř, vegetu a dle chuti kečup. Dusíme asi půl hodiny za občasného podlití vodou. Podáváme s chlebem, rýží a hodí se i ke špagetám.
Jéj, ja sa ospravedlňujem Laďke, samozrejme, že moje príspevky sú určené aj tebe )) Pardon ))
Tereza J.
|10. 8. 2008 08:28
Janka, tak fotky sú už tam. Otvor fotogalériu, Rady a tipy, fotky sú na konci, posledné.
Tereza J.
|10. 8. 2008 08:19
Ešte k tej tarhoni : zamiesiš poriadne tuhé cesto z polohrubej múky, štipky soli, 1 vajca a vody. Musíš dostať pevnú guľu. Potom ju nastrúhaš na strúhadle s malými slzičkami. Necháš preschnúť. Ak chceš uskladniť, tak nechá sa to usušiť celkom. Ale dnes to už robí málokto, tarhoňu dostať bežne v každých potravinách. Tak sa mrkni do fotogalérie.
Tereza J.
|10. 8. 2008 08:17
Janka, tarhoňa je cestovina, ktorá má tvar malých guličiek. Je to prílohová vestovina. Buď ju len uvaríš, to skôr do polieky, alebo ju opražíš na tuku, zaleješ vodou a udusíš v rúre. Je to mňamka. Včera som robila, obrázok pošlem, ale ak by si chcela vidieť tú tarhoňu hneď, tak ju dám do fotogalérie, mrkni sa.
ladislava staffenová
|9. 8. 2008 23:10
paní Jano,ale Otakar má pravdu! Najděte si tuto stránku a je to tam hned v úvodu. http://dadala.hyperlinx.cz/test/testr0016.htmlOno se to opravdu dá přirovnat k našim nudlím,taky se to suší a používá místo rýže nebo jiných příloh.Nebo si zadejte do vyhledavače internetu tarhoňa a vyjede vám x stránek,ale příprava je táž.:-)))) Taky jsem to nevěděla,dokud jsem ji neochutnala a teď ji občas dělávám. Dobrou noc Laďka
Jana Pátková
|9. 8. 2008 21:55
pane Otakárku, tak je to těstovina , jako že těsto nudlové ? Asi podle Dadalovy kuchařky jo, že !Víte co, já raději počkám na komentář pravé paní východňárky - což je Tereza a ta to určité objasní pro všechny, dobrou noc všem !
Otakar Novák
|9. 8. 2008 21:28
Dadalova kuchařkaTěstovinová rýže neboli "tarhoňa" - je speciální maďarská těstovina. Dělávala se vždy po domácku a jejím domovem je szegedínský kraj. ...
Jana Pátková
|9. 8. 2008 20:37
Terezko, tedy moc se omlouvám, ale "tarhoňu", neznám ? Poraď jedné holce. Díky Jana.
Tereza J.
|9. 8. 2008 15:20
Fazuľky boli výborné, akurát som ich nepodávala s ryžou, ale s tarhoňou. Dávam 1 ))
Táňa K.
|7. 10. 2007 20:07
Včera jsme si dali fazolky jako přílohu k plněným žampionům a bylo to velmi dobré. Uvařili jsme je ale bez toho rajčatového protlaku a kečupu, jen s cibulkou, slaninou a česnekem. A trvalo to asi půl hodinky, jak je uvedeno v receptu.
Anonym
|30. 7. 2007 00:37
1/2 hodiny dusit mražené fazolky? Ty jsou hotové přece za chviličku!