• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pikantní fazolky
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní fazolky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní fazolky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g fazolové lusky - mražené
    • 1
      stroužek česnek
    • 3
      ks cibule
    • 100
      g anglická slanina
    • 125
      g rajský protlak
    • 1
      lžíce kečup - ostrý
    • 5
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka vegeta

Postup přípravy receptu

1
Na oleji rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli a česnek nakrájený na kousky. Necháme chvíli podusit, přidáme fazolky, protlak, sůl, pepř, vegetu a dle chuti kečup. Dusíme asi půl hodiny za občasného podlití vodou. Podáváme s chlebem, rýží a hodí se i ke špagetám.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Fazolky na smetaně

Fazolky na smetaně

Fazolky se šunkou v sýrovém bešamelu

Fazolky se šunkou v sýrovém bešamelu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 12. 4. 2011 10:29

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 11. 4. 2011 09:14

    Maso nikde nevidím.

  • Tereza J. | 10. 8. 2008 08:31

    Jéj, ja sa ospravedlňujem Laďke, samozrejme, že moje príspevky sú určené aj tebe :))) Pardon :)))

  • Tereza J. | 10. 8. 2008 08:28

    Janka, tak fotky sú už tam. Otvor fotogalériu, Rady a tipy, fotky sú na konci, posledné.

  • Tereza J. | 10. 8. 2008 08:19

    Ešte k tej tarhoni : zamiesiš poriadne tuhé cesto z polohrubej múky, štipky soli, 1 vajca a vody. Musíš dostať pevnú guľu. Potom ju nastrúhaš na strúhadle s malými slzičkami. Necháš preschnúť. Ak chceš uskladniť, tak nechá sa to usušiť celkom. Ale dnes to už robí málokto, tarhoňu dostať bežne v každých potravinách. Tak sa mrkni do fotogalérie.

  • Tereza J. | 10. 8. 2008 08:17

    Janka, tarhoňa je cestovina, ktorá má tvar malých guličiek. Je to prílohová vestovina. Buď ju len uvaríš, to skôr do polieky, alebo ju opražíš na tuku, zaleješ vodou a udusíš v rúre. Je to mňamka. Včera som robila, obrázok pošlem, ale ak by si chcela vidieť tú tarhoňu hneď, tak ju dám do fotogalérie, mrkni sa.

  • ladislava staffenová | 9. 8. 2008 23:10

    paní Jano,ale Otakar má pravdu! Najděte si tuto stránku a je to tam hned v úvodu. http://dadala.hyperlinx.cz/test/testr0016.htmlOno se to opravdu dá přirovnat k našim nudlím,taky se to suší a používá místo rýže nebo jiných příloh.Nebo si zadejte do vyhledavače internetu tarhoňa a vyjede vám x stránek,ale příprava je táž.:-)))) Taky jsem to nevěděla,dokud jsem ji neochutnala a teď ji občas dělávám. Dobrou noc Laďka

  • Jana Pátková | 9. 8. 2008 21:55

    pane Otakárku, tak je to těstovina , jako že těsto nudlové ? Asi podle Dadalovy kuchařky jo, že !Víte co, já raději počkám na komentář pravé paní východňárky - což je Tereza a ta to určité objasní pro všechny, dobrou noc všem !

  • Otakar Novák | 9. 8. 2008 21:28

    Dadalova kuchařkaTěstovinová rýže neboli "tarhoňa" - je speciální maďarská těstovina. Dělávala se vždy po domácku a jejím domovem je szegedínský kraj. ...

  • Jana Pátková | 9. 8. 2008 20:37

    Terezko, tedy moc se omlouvám, ale "tarhoňu", neznám ? Poraď jedné holce. Díky Jana.

  • Tereza J. | 9. 8. 2008 15:20

    Fazuľky boli výborné, akurát som ich nepodávala s ryžou, ale s tarhoňou. Dávam 1 :)))

  • Táňa K. | 7. 10. 2007 20:07

    Včera jsme si dali fazolky jako přílohu k plněným žampionům a bylo to velmi dobré. Uvařili jsme je ale bez toho rajčatového protlaku a kečupu, jen s cibulkou, slaninou a česnekem. A trvalo to asi půl hodinky, jak je uvedeno v receptu.

  • Anonym | 30. 7. 2007 00:37

    1/2 hodiny dusit mražené fazolky? Ty jsou hotové přece za chviličku!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny
Pokrmy Z luštěnin Oběd Večeře Dušení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Fazolové lusky - mražené Kečup - ostrý Pepř mletý Rajský protlak Rostlinný olej Sůl Vegeta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrachová polévka

Hrachová polévka

Tuňáková pomazánka III.

Tuňáková pomazánka III.

Broskvové řezy

Broskvové řezy

Palačinkové řízky s bešamelem

Palačinkové řízky s bešamelem

Dip z červené řepy

Dip z červené řepy

Dušená kapusta se slaninou

Dušená kapusta se slaninou

Batátový koláč

Batátový koláč

Jahodový džem podle Dity P.

Jahodový džem podle Dity P.

Třešňové blondies

Třešňové blondies

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

56
Sýrové nugetky s brokolicí
Sýrové nugetky s…
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
26
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
26
Kuře mnoha vůní
Kuře mnoha vůní

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Zpěvák z O5 a Radeček Polák a dohra stížnosti: Doktor „Hovado“ se ozval

Zpěvák z O5 a Radeček Polák a dohra stížnosti: Doktor „Hovado“ se ozval

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

Další doporučené recepty:

Pikantní dresing 1 2 3 4 5
Pikantní dresing 1 2 3 4 5
Pikantní dušená plec v cibuli z papiňáku
Pikantní dušená plec v cibuli z papiňáku
Pikantní fazole
Pikantní fazole
Pikantní fazolová pochoutka
Pikantní fazolová pochoutka
Pikantní fazolová polévka
Pikantní fazolová polévka
Pikantní gyros v housce
Pikantní gyros v housce
  • Recepty.cz
  • Pikantní fazolky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact