lžíce
kečup
nejlépe domácí, nebo kvalitní kupovaný
1
lžíce
hořčice plnotučná
1
lžíce
sojová omáčka
1
lžíce
worcestrová omáčka
chilli papričky
dle chuti
1
lžička
mletá sladká paprika
Postup přípravy receptu
1
Plec pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme, ochutíme nastrouhaným česnekem a zakapeme olejem. Promícháme a dáme do rozehřátého papiňáku (nasucho, bez tuku) na polovinu cibule, pokrájené na klínky nebo plátky.
Maso pokapeme směsí, kterou si umícháme ze sojové a worcesterové omáčky, dobrého kečupu, hořčice, sladké papriky a nasekané chilli papričky dle chuti. Na maso následně nasypeme zbytek pokrájené cibule s pokrájenou očištěnou kápií.
Naplněný tlakový hrnec zavřeme a natlakujeme, pak ztlumíme a necháme cca 15 minut "syčet"(dle velikosti kostek masa), pak vypneme a necháme dojít.
4
Maso by mělo být měkké, šťavnaté, v pikantní šťávě z rozdušené cibule, kápie a pikantní směsi. Je-li třeba, dosolíme, dochutíme pepřem a můžeme podávat.