Připravíme si hlubší pánev. Oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka a na trošce oleje necháme zpěnit. Přidáme na kousky pokrájené papriky, cuketu, feferonky a celá rajčátka,o solíme a chvilku podusíme - nerozdusit! Uzená stehna vykostíme, nakrájíme na kousky, vmícháme je do podušené zeleniny a vše chvilku povaříme.
Pak do směsi v pánvi vyhloubíme 4 důlky a do každého rozklepneme jedno vejce tak, abychom neporušili žloutek, osolíme. Jakmile bílky ztuhnou, lečo rozdělíme na 4 porce (každou s jedním vejcem) a ihned podáváme.
Poznámky: Feferonek dáváme tolik, aby byl pokrm k jídlu :-). Pokud Vám vadí měkký žloutek, nechte v pánvi ztuhnout i ten. Dobré jsou v leču i kozí rohy.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Kyliánová
|10. 5. 2015 18:44
Moc dobré! Děkuji.
Jitka Horňáková
|3. 1. 2013 15:00
Lečo znám jinačí, spíš s tekutější konzistencí a mám ho ráda, zato přítel ho nesnáší :-( . Toto je výborné a neokoukané, zas něco nového, co jsme snědli oba.
Marcela
|15. 8. 2011 14:50
Vyborny i bez vajicka, to jsem po ochutnani uplne vynechala, bylo to vynikajici, chutnalo nam vsem, dekuji.
Slámová
|21. 6. 2011 12:53
Zeleninu jsem navíc ochutila provensálským kořením a bylo to moc dobré, já jsem jedla bez přílohy, manžel s chlebem. Mmch., manžel lečo nejí :-D .