Zeleninu pečlivě očistíme a omyjeme. Z paprik odstraníme jádřince a pokrájíme na proužky. Rajčata nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Za zelí vykrojíme košťál a nakrájíme na tenké nudličky.
2
Připravíme nálev: svaříme 1/2 l vody s octem, solí a cukrem, přidáme umělé sladidlo, bobkový list, hořčičné semínko, pepř a nové koření, promícháme a krátce povaříme. Přelijeme přes cedník. Ve velké míse promícháme zeleninu, naplníme do čistých sklenic a zalijeme horkým nálevem. Sklenice uzavřeme víčky a při teplotě 85 °C sterilujeme 30 minut. Pak je vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme na tmavém a chladném místě.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Luděk Horák
|18. 9. 2009 09:45
Kdyby to mělo být půl kila žlutých a půl kila červených paprik, bylo by napsáno po půl kile žlutých a červených paprik. Takto je to množství dohromady.
lenka
|7. 9. 2007 21:27
1/2 kg žlutých a červených paprik jr množství dohromady,anebo půl kila žlutých a půl kila červených?