V hlubší zapékací míse nebo menším pekáčku necháme na tuku zesklovatět větší část cibule nakrájené na tenká kolečka. Oloupané buřty podélně až za střed nařízneme, řez pomázneme po obou stranách hořčicí a popaprikujeme malou špetičkou papriky, dále do řezu vložíme kolečko cibule a dva až tři plátky česneku. Takto připravené buřty vložíme do pekáčku či misky řezem nahoru. Buřty dáváme těsně k sobě, aby se nerozvíraly. Smícháme kečup a pivo a tímto nálevem podlijeme buřty. Ke konci zapékání můžeme přidat (není nutné) plátkový sýr. Zapékáme v předehřáté troubě 15-25 minut, (podle velikosti po 15 ti minutách ochutnáme jsou-li dostatečně prohřáté).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
martin
|7. 1. 2012 12:12
tuhle věc znám moc dobře akorat cibuli nakrajenou na kolečka kterou posipeme ty buřty které jsou překrojené na pul řezanou stranou dolu a nařízlé z vrchu zalijeme rozdělanym kečupem v pivu a lehce okořeněné cayenským pepřem pozor nikdy nesolit je lepší když je zálivka řídká víc piva
Ladislav Dorazin
|5. 6. 2008 18:31
No,řekl bych,že k sobotní bečce,pokud výjde počasí,by mne s tím nikdo nevyhodil.Akorát bych se rád zeptal,pokud to někdo ví,ten špekáček mám naříznout z obou stran?Jinak bych to zkusil,když je to k tomu pivečku.