• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pikantní buřtguláš
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní buřtguláš

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní buřtguláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 3
      ks brambory středně velké
    • 3
      ks oloupané buřty bez slupek
    • 1
      plechovka rajský protlak malá
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 1
      lžička pepř mletý černý
    • 1
      lžička majoránka
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 1,50
      lžička chilli
    • 2
      lžíce šlehačka sladká ve spreji
    • 2
      ks cibule velké
    • 1,50
      l voda
    • tmavá jíška
    • 2
      lžíce mletá sladká paprika
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
1) Rozehřejeme olej v hrnci
2
2) Vložíme najemno nasekanou cibuli
3
3) Až cibule krásně zesklovatí, přidáme najemno nasekané a oloupané buřty (možné nahradit kostičky dietního salámu)
4
4) Po částečném orestování buřtů zalejeme malým rajským protlakem a promícháme, dáme na sporo
5
5) Přidáme mletou, sladkou červenou papriku, zamícháme a ihned přilejeme trochu vody asi 1 dcl, aby nám paprika nezhořkla
6
6) Dáme lžičku soli a přidáme pepř a chilli koření
7
7) Přidáme asi 1 l vody (podle toho, kolik chceme omáčky, může být i více), prolisujeme paličky česneku a důkladně zamícháme
8
8) Vložíme syrové brambory a to najemno nakrájené na kostičky a po chvilce vaření ochutíme, zda není potřeba přisolit
9
9) Až budou brambory hotové, přisypeme majoránku, zamícháme
10
10) dle libosti zahustíme tmavou jíškou (nepoužívat mouku s vodou, to je velký kulinářský prohřešek u všech gulášů)
11
Připravil Michal Krpejš, dobrou chuť všem..
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Buřtguláš rychlovka

Buřtguláš rychlovka

Buřtguláš trochu jinak

Buřtguláš trochu jinak

Bramborovo-dýňový buřtguláš

Bramborovo-dýňový buřtguláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonymous | 2. 8. 2015 13:20

    výborné rychlé, šlehačku radši nee

  • Sheckley | 19. 6. 2014 12:05

    Taky jsem na to koukal, podle mě se dá ke konci..

  • Misha | 27. 3. 2013 21:06

    Teď jsem zmatená co s tou šlehačkou? Má se tam opravdu dávat?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Buřtguláš Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Chilli Cibule Majoránka Mletá sladká paprika Mletý kmín Oloupané buřty Pepř mletý Rajský protlak Rostlinný olej Šlehačka Sůl Tmavá jíška Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zbojnické kotlety

Zbojnické kotlety

Kynuté těsto - základní recept

Kynuté těsto - základní recept

Ořechová bábovka III.

Ořechová bábovka III.

Košíčky plněné pudinkovým krémem

Košíčky plněné pudinkovým krémem

Nové brambory s česnekovým máslem a tvarohem

Nové brambory s česnekovým máslem a…

Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky (housky)

Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky …

Orientální mrkvová polévka

Orientální mrkvová polévka

Bůčkový holandský řízek

Bůčkový holandský řízek

Zeleninová polévka s černou čočkou

Zeleninová polévka s černou čočkou

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

27
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
25
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
24
Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou
Jitrnice se zelím,…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Hvězda světového formátu Anna Geislerová ovládla červený koberec v Cannes!

Hvězda světového formátu Anna Geislerová ovládla červený koberec v Cannes!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Strach a šokující odhalení, zrádné a nejisté dospívání, fantastický opus… Listujte

Strach a šokující odhalení, zrádné a nejisté dospívání, fantastický opus… Listujte

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

  • Recepty.cz
  • Pikantní buřtguláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact