• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pikantní buřtguláš
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní buřtguláš

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní buřtguláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 3
      ks brambory středně velké
    • 3
      ks oloupané buřty bez slupek
    • 1
      plechovka rajský protlak malá
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 1
      lžička pepř mletý černý
    • 1
      lžička majoránka
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 1,50
      lžička chilli
    • 2
      lžíce šlehačka sladká ve spreji
    • 2
      ks cibule velké
    • 1,50
      l voda
    • tmavá jíška
    • 2
      lžíce mletá sladká paprika
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
1) Rozehřejeme olej v hrnci
2
2) Vložíme najemno nasekanou cibuli
3
3) Až cibule krásně zesklovatí, přidáme najemno nasekané a oloupané buřty (možné nahradit kostičky dietního salámu)
4
4) Po částečném orestování buřtů zalejeme malým rajským protlakem a promícháme, dáme na sporo
5
5) Přidáme mletou, sladkou červenou papriku, zamícháme a ihned přilejeme trochu vody asi 1 dcl, aby nám paprika nezhořkla
6
6) Dáme lžičku soli a přidáme pepř a chilli koření
7
7) Přidáme asi 1 l vody (podle toho, kolik chceme omáčky, může být i více), prolisujeme paličky česneku a důkladně zamícháme
8
8) Vložíme syrové brambory a to najemno nakrájené na kostičky a po chvilce vaření ochutíme, zda není potřeba přisolit
9
9) Až budou brambory hotové, přisypeme majoránku, zamícháme
10
10) dle libosti zahustíme tmavou jíškou (nepoužívat mouku s vodou, to je velký kulinářský prohřešek u všech gulášů)
11
Připravil Michal Krpejš, dobrou chuť všem..
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Buřtguláš rychlovka

Buřtguláš rychlovka

Buřtguláš trochu jinak

Buřtguláš trochu jinak

Bramborovo-dýňový buřtguláš

Bramborovo-dýňový buřtguláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonymous | 2. 8. 2015 13:20

    výborné rychlé, šlehačku radši nee

  • Sheckley | 19. 6. 2014 12:05

    Taky jsem na to koukal, podle mě se dá ke konci..

  • Misha | 27. 3. 2013 21:06

    Teď jsem zmatená co s tou šlehačkou? Má se tam opravdu dávat?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Buřtguláš Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Chilli Cibule Majoránka Mletá sladká paprika Mletý kmín Oloupané buřty Pepř mletý Rajský protlak Rostlinný olej Šlehačka Sůl Tmavá jíška Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hermelínové jednohubky

Hermelínové jednohubky

Kávěnky

Kávěnky

Vdolky pečené v troubě

Vdolky pečené v troubě

Závin z bramborového těsta

Závin z bramborového těsta

Palačinky s jahodovým rozvarem

Palačinky s jahodovým rozvarem

Pečená sekaná v zelenině

Pečená sekaná v zelenině

Ledové latte s Baileys

Ledové latte s Baileys

Kuře v hořčičné kari marinádě

Kuře v hořčičné kari marinádě

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

61
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
59
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
49
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
46
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
41
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Pikantní buřtguláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact