• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pikantní bramborový guláš
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní bramborový guláš

autor: karo.lina
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 8
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní bramborový guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 750
      g brambory
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks párek nebo klobáska
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks feferonka
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžička mletá sladká paprika
    • 1
      lžička pálivá paprika mletá
    • sůl
    • pepř celý
    • 1
      lžička majoránka
    • 2
      lžička instantní jíška

Postup přípravy receptu

1
Na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme sladkou i pálivou paprikou, přidáme na kolečka nakrájený párek (klobásu) a na malé kostičky pokrájené brambory.
2
Vše orestujeme a podlijeme vodou (asi tak 400-500 ml) nebo hovězím vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a necháme asi 10 minut vařit, než budou brambory měkké.
3
Ke konci vaření přidáme pokrájené feferonky, prolisovaný česnek a protlak. Přidáme jíšku, necháme asi 1 minutu zhoustnout a stáhneme z plotny.
4
Guláš můžeme zdobit nasekanou petrželkou nebo cibulovou natí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborový guláš

Bramborový guláš

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš se smetanou

Bramborový guláš se smetanou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ylesev | 12. 1. 2017 09:02

    Do bramborového guláše nikdy okurek, ani jako příloha. Ovšem nemám výhrady k sterilované červené paprice, nakrájené na proužky, a je možno přidat i trošku hrášku.Je to hezké na barvu i chuť.

  • Tonda | 19. 11. 2016 16:00

    Mám otázku? Vedeme trochu legrační polemiku o to, jestli se k bramborovému guláši dává sterilovaný okurek, jako třeba k čočce nebo hrachové kaši? Co si o tom myslíte?

  • sally | 26. 5. 2016 14:48

    vidím jen brambory s párkem tohle není guláš pardon..... ale to je můj názor je to jako bych na talíř kousky kližky a k tomu pět knedlíků chlapovi at si vytře dno talíře pokud najde štávu....... :'(

  • karel | 19. 9. 2014 09:11

    Takle je to správně, na co řídkej guláš.

  • Dawson | 11. 7. 2014 08:09

    Tvl, takhle suchý guláš jsem už dlouho neviděl. :'( :'( O:-) O:-)

  • karo.lina | 26. 6. 2014 10:05

    Množství vývaru/vody jsem uvedla orientační, má to být guláš - né polívka :-* , a myslím že není problém trochu vody přilít dle potřeby :-)

  • Kamil Rýpar | 24. 6. 2014 20:05

    :-! Jako voda se vypařila???? Co to je???? :-!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bramborový Brambory
Pokrmy Z brambor Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Feferonka Instantní jíška Majoránka Máslo Mletá sladká paprika Pálivá paprika Párek Pepř celý Rajský protlak Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Avokádová pasta

Avokádová pasta

Šťouchané brambory II.

Šťouchané brambory II.

Slané jednohubky z listového těsta

Slané jednohubky z listového těsta

Výborná chlebíčková pomazánka

Výborná chlebíčková pomazánka

Bylinková bageta

Bylinková bageta

Salát Nicoise

Salát Nicoise

Játra rychle a chutně

Játra rychle a chutně

Sýrovo-šunková pomazánka

Sýrovo-šunková pomazánka

Játrová směs se zeleninou

Játrová směs se zeleninou

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

80
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
37
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
32
Kynutá bábovka s kakaem
Kynutá bábovka s kakaem
31
Bezinkový med
Bezinkový med

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Kubišová se vrací do Lucerny, ale... Vlasy si barvit nebudu!

Kubišová se vrací do Lucerny, ale... Vlasy si barvit nebudu!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Pikant salát
Pikant salát
Pikantnější kuřecí tortilla
Pikantnější kuřecí tortilla
Pikantní bezmasé rizoto se sýrem
Pikantní bezmasé rizoto se sýrem
Pikantní bůčkové nudličky
Pikantní bůčkové nudličky
Pikantní burger
Pikantní burger
Pikantní cottage salát
Pikantní cottage salát
  • Recepty.cz
  • Pikantní bramborový guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact