• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pikantní bramborový guláš
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní bramborový guláš

autor: karo.lina
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 8
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní bramborový guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 750
      g brambory
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks párek nebo klobáska
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks feferonka
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžička mletá sladká paprika
    • 1
      lžička pálivá paprika mletá
    • sůl
    • pepř celý
    • 1
      lžička majoránka
    • 2
      lžička instantní jíška

Postup přípravy receptu

1
Na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme sladkou i pálivou paprikou, přidáme na kolečka nakrájený párek (klobásu) a na malé kostičky pokrájené brambory.
2
Vše orestujeme a podlijeme vodou (asi tak 400-500 ml) nebo hovězím vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a necháme asi 10 minut vařit, než budou brambory měkké.
3
Ke konci vaření přidáme pokrájené feferonky, prolisovaný česnek a protlak. Přidáme jíšku, necháme asi 1 minutu zhoustnout a stáhneme z plotny.
4
Guláš můžeme zdobit nasekanou petrželkou nebo cibulovou natí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborový guláš

Bramborový guláš

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš se smetanou

Bramborový guláš se smetanou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ylesev | 12. 1. 2017 09:02

    Do bramborového guláše nikdy okurek, ani jako příloha. Ovšem nemám výhrady k sterilované červené paprice, nakrájené na proužky, a je možno přidat i trošku hrášku.Je to hezké na barvu i chuť.

  • Tonda | 19. 11. 2016 16:00

    Mám otázku? Vedeme trochu legrační polemiku o to, jestli se k bramborovému guláši dává sterilovaný okurek, jako třeba k čočce nebo hrachové kaši? Co si o tom myslíte?

  • sally | 26. 5. 2016 14:48

    vidím jen brambory s párkem tohle není guláš pardon..... ale to je můj názor je to jako bych na talíř kousky kližky a k tomu pět knedlíků chlapovi at si vytře dno talíře pokud najde štávu....... :'(

  • karel | 19. 9. 2014 09:11

    Takle je to správně, na co řídkej guláš.

  • Dawson | 11. 7. 2014 08:09

    Tvl, takhle suchý guláš jsem už dlouho neviděl. :'( :'( O:-) O:-)

  • karo.lina | 26. 6. 2014 10:05

    Množství vývaru/vody jsem uvedla orientační, má to být guláš - né polívka :-* , a myslím že není problém trochu vody přilít dle potřeby :-)

  • Kamil Rýpar | 24. 6. 2014 20:05

    :-! Jako voda se vypařila???? Co to je???? :-!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bramborový Brambory
Pokrmy Z brambor Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Feferonka Instantní jíška Majoránka Máslo Mletá sladká paprika Pálivá paprika Párek Pepř celý Rajský protlak Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrové tyčinky

Sýrové tyčinky

Krůtí stehna se zeleninou

Krůtí stehna se zeleninou

Roštěnky na kmínu

Roštěnky na kmínu

Zapékaná kapusta

Zapékaná kapusta

Křupavé bramboráky

Křupavé bramboráky

Pudinková bábovka II.

Pudinková bábovka II.

Obložený rohlíkový koláč

Obložený rohlíkový koláč

Ovocná mísa

Ovocná mísa

Mrkvový krém

Mrkvový krém

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

34
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
24
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
22
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy
19
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
16
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz 13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Pikant salát
Pikant salát
Pikantnější kuřecí tortilla
Pikantnější kuřecí tortilla
Pikantní bezmasé rizoto se sýrem
Pikantní bezmasé rizoto se sýrem
Pikantní bůčkové nudličky
Pikantní bůčkové nudličky
Pikantní burger
Pikantní burger
Pikantní cottage salát
Pikantní cottage salát
  • Recepty.cz
  • Pikantní bramborový guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact