chilli papričky
1-2 ks (podle pálivosti a vaší chuti)
sůl
pepř mletý
1
šálek
sýr
čedar, gouda nebo pecorino
Postup přípravy receptu
1
Cibuli nakrájejte nadrobno, krátce orestujte na sádle, dokud nezesklovatí. Pak přidejte mletou papriku a rajčatovou passatu - dejte pozor, aby se paprika nespálila nebo rizoto zhořkne. Ztlumte plamen asi na polovinu, vmíchejte rýži a část vody, osolte a opepřete a za občasného míchání vařte, dokud se většina tekutiny nevstřebá. Přidejte zeleninu, promíchejte a postupně přidávejte vodu, dokud se rýže zcela neuvaří.
2
Ochutnejte a podle potřeby dosolte a opepřete. Sundejte z ohně a vmíchejte část nastrouhaného sýru. Zbytkem posypte rizoto na talíři.
3
Můžete podávat s nakládanou chilli papričkou nebo kyselou okurkou.
4
Pokud budete používat pecorino sýr, buďte opatrnější se solí.
...taky bych doporučil vyzkoušet, protože zeleninové rizoto nebo rýže je výborné a ochutit se dá jakkoliv podle nálady ...jen bych (když už bezmasé) použil například olej, ale jinak proti sádlu nic nemám ;-)