zelenina
jakakoliv tvrda a krupava jez nam zbyla v lednici
Postup přípravy receptu
1
Tuto pickle dělám kdykoliv mi zůstanou v lednici kousky zeleniny, které by se pravděpodobně jinak nespotřebovaly. Používám okurku, květák, mrkev, brokolici, cibuli, česnek, čerstvé zelí... Prostě cokoliv hezky křupavé.
2
Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájíme. Zeleninu krájím každou jinak. Něco na kolečka, něco na kostky nebo plátky, některou na tenčí a jinou zas silnější. Jak se každému líbí nebo chce.
3
Takto připravený mix zeleniny naskládáme do sklenice s uzávěrem. Přidáme kopr, horčičné semínko, popřípadě chilli.
4
Zamícháme dohromady vodu, ocet, sůl a cukr. Mícháme, dokud se cukr a sůl nerozpustí. Touto směsí pak zalejeme zeleninu ve sklenici.
5
Uzavřenou sklenici vložíme do mikrovlnné trouby a vaříme. Sklenice (1 litr) na nejvyšší teplotu v mikrovlnce se vaří 4 minuty. Skladujeme v ledničce.