lžička
sladká sojová omáčka
Hoisin/někdo dáváá, někdo ne.
1
ks
citronová tráva
4
ks
hřebíček
nedávám vždy
přísady do misky
rýžové nudle
koriandr
jarní cibulka
výhonky mungo
bazalka
thajská
citron
nebo limeta
maso
syrové, nebo uvařené z vývaru
Postup přípravy receptu
1
Den předem uvařím kosti (několik hodin) ve slané vodě, vývar nechám odstát abych odebrala ztuhlý tuk, tento krok lze vynechat, ale nemám ráda mastná oka na pho.
2
Do vývaru přidám maso a všechny ostatní přísady. Pokud máte rádi silnou vůni skořice, pár minut před koncem přidejte skořici znovu, stačí už jen mletá. Vývar vařím cca 3 hodiny. Během vaření sbírám pěnu, ať je vývar čirý.
3
Do misky připravím nudle a čerstvé bylinky. Maso může být buď z vývaru, nebo syrové nakrájené na velmi tenké plátky a přelít ho vařicím vývarem vývarem. Horký vývar nelijeme přímo na bylinky. Já dávám i půlku citronu. Lze dát i čili. Receptů a úprav je mnoho, pokaždé mám pho trochu jinou. Foto - jeden z mých prvních pokusů, ale ostatní jsem nefotila.