Vyzkoušejte obzvlášť šťavnatý kyjevský řízek v trojobalu. Báječně voní po bylinkách i po česneku. Podávejte s bramborovým salátem nebo se šťouchanými brambory.
strouhanka
lze kombinovat s asijskou panko-strouhankou
olej
na smažení
Postup přípravy receptu
1
Na náplň použijte klasický sýr Philadelphia, sůl, pepř, z bylinek dle chuti petrželku, tymián, řeřichu nebo estragon. Přidejte menší množství nastrouhaného nebo drceného česneku a přistrouhněte kousek citronové kůry. Důkladně promíchejte.
Prsa zbavte blan a tenkých postranních částí. Od špičatého konce si odměřte třetinu délky celého prsa a v tomto místě prořízněte kapsičku až k druhému konci. Kapsu vyplňte důkladným množstvím nádivky a nakonec ji „zašpuntujte“ odkrojeným kusem masa. Jednu stranu prsou můžete náplní pomazat, abyste ji ochutili.
3
Maso budete obalovat v trojobalu. Potřebovat budete hladkou mouku, vajíčko a strouhanku, kterou můžete pro efekt smíchat s asijskou panko strouhankou. Maso obalte v mouce nejprve pomazanou částí, zatímco druhou můžete dosolit, poté ve vajíčku a ve strouhance.
4
Troubu rozehřejte na 160 °C.
5
Do pánve nalijte větší množství oleje a řízky smažte dvě minuty po každé straně. Pak je vložte – pokud máte – na mřížku, kterou dáte na pekáček.