• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Phall (nepálivý)
Napište svůj komentář k receptu

Phall (nepálivý)

autor: arides
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Phall (nepálivý)
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • základní suroviny
    • 2
      lžíce ocet
    • 500
      g kuřecí maso
    • 8
      stroužek česnek
    • 3
      ks cibule střední
    • 2
      lžíce cukr
    • 3
      ks kapie větší
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      plechovka rajčatové pyré
  • koření
    • 3
      lžička sůl odhadem
    • 1,50
      lžíce hořčičné semínko
    • 2
      lžíce kurkuma
    • 1
      lžíce pepř mletý
    • 1
      lžička hřebíček mletý
    • 1
      lžička koriandr - mletý
    • 0,75
      lžička skořice - mletá
    • 1
      lžíce římský kmín
    • 1
      lžička kardamom mletý
  • příloha
    • 4
      ks rýže

Postup přípravy receptu

1
Příprava Masa: Minimálně hodinu před začátkem vaření naložíme maso do směsi koření: 1 lžíce kurkumy, pepř, kardamon, hřebíček, koriandr, skořice, římský kmín, 1 lžíce oleje (ideálně olivový). Necháme v lednici minimálně hodinu odpočívat.
2
Příprava zeleniny: nakrájíme: cibuli, papriku, česnek. Česnek před nakrájením rozdrtit naplocho nožem, aby se uvolnily silice, a následně nakrájet na plátky. Pokud máte tyčový mixér, u krájení se nestresujte s velikostí kousků - v určité fázi se rozmixují.
3
Vaření: Nalijeme na pánev trochu oleje (ne olivový), nasypeme ~2 lžíce hořčičného semínka. Počkáme až semínka lehce změní barvu a začnou skákat z pánve. Přidáme připravené maso a na minutu až dvě ho necháme ze všech stran opékat v hořčičném semínku. Osmahnuté maso dáme stranou.
4
Na pánvi necháme zesklovatět cibulku. Přidáme česnek, po chvilce poprášíme zbylou lžící kurkumy a přidáme lžíci cukru, zamícháme a vhodíme papriku. Posolíme, a chvíli mícháme.
5
Když paprika slehne, nebo jídlo syčí a může se začít pálit, zalijeme sklenkou vody a přidáme rajčatový protlak / pyré, rozmícháme.
6
Dusíme asi 10 minut (alespoň 5).
7
Odstavíme ze sporáku a tyčovým mixérem vše rozmixujeme.
8
Přidáme maso a opět dusíme minimálně 10 minut, než maso změkne.
9
Poté dochutíme solí, cukrem a octem.
10
Pokud je zbylá směs příliš tekutá, můžeme dusit dále, ale pozor, aby se směs vespod nepřipálila.
11
Pálivá verze:
12
Vyměňte libovolné množství červených kapií za feferony / chilli papřičky (podle chuti)
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Luckygore | 23. 1. 2019 15:08

    Mohu se zeptat co je Phall - nepálivý? Phall byl pro mě vždy synonymum pro maximální, extrémní pálivost. Nepálivý phall je něco jako kuře na paprice bez papriky, koprovka bez kopru a znojemská bez okurky. Pokud v tom není hromada papriček, je to už úplně jiné jídlo a mělo by se to jmenovat jinak.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr Hořčičné semínko Hřebíček mletý Kapie Kardamom mletý Koriandr - mletý Kuřecí maso Kurkuma Ocet Olej Pepř mletý Rajčatové pyré Římský kmín Rýže Skořice - mletá Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené flíčky se šunkou

Zapečené flíčky se šunkou

Dušený špenát

Dušený špenát

Likér z máty peprné

Likér z máty peprné

Smradlavoučká topinka

Smradlavoučká topinka

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O…

Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec

Jemné lívance z acidofilního mléka -…

Výborné müsli - tyčinky

Výborné müsli - tyčinky

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

31
Posvícenské koláče z r. 1900
Posvícenské koláče z r.…
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
18
Míša řezy
Míša řezy
17
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Love Island plný bývalých Dominique Alagii: Dorazí i Ben Cristovao?

Love Island plný bývalých Dominique Alagii: Dorazí i Ben Cristovao?

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Phall (nepálivý)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact