• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Pettole - italské smaženky z kynutého těsta
Napište svůj komentář k receptu

Pettole - italské smaženky z kynutého těsta

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pettole - italské smaženky z kynutého těsta
Pettole - italské smaženky z kynutého těsta
Pettole - italské smaženky z kynutého těsta
Pettole - italské smaženky z kynutého těsta
Pettole - italské smaženky z kynutého těsta
Pettole - italské smaženky z kynutého těsta
Pettole - italské smaženky z kynutého těsta
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka pokud mozno pouzijeme semola rimacinata di grano duro
    • 15
      g droždí
    • 400
      ml vlažná voda cca
    • brambory 1 mensi brambora jiz uvarena
    • 1
      lžička sůl 1 lzicka nebo lzice, testo ochutname
    • olivový olej na smazeni

Postup přípravy receptu

1
V troše vlažné vody rozpustíme kvasnice, v míse smícháme mouku, sůl, dobře rozmačkanou bramboru, přidáme kvasnice a začneme zpracovávat, postupně přidáváme vodu. Těsto má kašovitou konzistenci, je spíše tekuté. Necháme kynout nejméně hodinu na teplém místě.
2
V hrnci s vyššími okraji rozpálíme dostatečné množství oleje, vykynuté těsto trochu promícháme, polévkovou lžící jej po troškách nabereme a s pomocí druhé lžíce necháme sklouznout do oleje. Olej musí být opravdu vařící, těsto do nej vložené se musí okamžitě nafouknout, vytvořená kulička velice rychle zezlátne, obrátíme jí a usmažíme z druhé strany. Vytáhneme a položíme na ubrousek, aby se odsál zbytečný tuk. Takto pokračujeme, dokud nespotřebujeme veškeré těsto.
3
Pettole se smaží docela rychle, kuchařka je musi stále hlidat. Podávají se prakticky okamžitě, musí být křupavé zvenku a měkoučké uvnitř. Jedná se o italské tradiční pečivo dělané v období vánočních svátků, a to převážně v krajích Basilicata a Puglia. K přípravě tohoto pečiva se používá mouka semola rimacinata di grano duro, což jest mouka z tvrdé pšenice, která je v Česku k dostání ve specializovaných prodejnách nebo na internetu. Můžete jí nahradit klasickou polohrubou moukou. Do těsta také můžeme přidat kousky ančoviček či pár na kousky rozkrájených nakládaných sušených rajčat. Taktéž můžeme udělat variantu nasladko, v tom případě přidáme do těsta lžíci cukru a hrozinky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Amolety z kynutého těsta

Amolety z kynutého těsta

Jablkový koláč z kynutého těsta

Jablkový koláč z kynutého těsta

Borůvkové koláče s tvarohem z kynutého těsta

Borůvkové koláče s tvarohem z…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Pokrmy Chuťovky Z mouky/obilovin Slané Oběd Večeře Smažení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Droždí Olivový olej Polohrubá mouka Sůl Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Makrely na roštu

Makrely na roštu

Kuřecí směs Indie

Kuřecí směs Indie

Zdravý sirup z kopřiv

Zdravý sirup z kopřiv

Fofr cuketa na řecký způsob

Fofr cuketa na řecký způsob

Zavařování hub

Zavařování hub

Drobenkový mazanec (bochánek)

Drobenkový mazanec (bochánek)

Malinový dort - bez křoupání

Malinový dort - bez křoupání

Tvarohové kynuté buchty

Tvarohové kynuté buchty

Vepřová játra obalovaná

Vepřová játra obalovaná

Doporučujeme

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

103
Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem
Dýňové nebo mrkvové…
60
Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"
Ananasovo-kokosová…
59
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
53
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
51
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový, s červenou řepou nebo zdravý tabouleh
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový,…
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
AHA.cz Mareš už se rozhodl! Monice zbude prázdný dům

Mareš už se rozhodl! Monice zbude prázdný dům

Mimibazar Opálená pokožka bezpečně a chytře. Jak na to?

Opálená pokožka bezpečně a chytře. Jak na to?

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz Dakota Johnsonová převzala Cenu prezidenta festivalu: Poté rychle zmizela!

Dakota Johnsonová převzala Cenu prezidenta festivalu: Poté rychle zmizela!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na červenec: Komu hrozí úpal a koho potrápí zažívací potíže?

Velký horoskop zdraví na červenec: Komu hrozí úpal a koho potrápí zažívací potíže?

Další doporučené recepty:

Petrželová omáčka
Petrželová omáčka
Petrželová polévka
Petrželová polévka
Petřina jablka v županu
Petřina jablka v županu
Philadelphsko-kyjevský řízek
Philadelphsko-kyjevský řízek
PHO
PHO
Pho Bo polévka
Pho Bo polévka
  • Recepty.cz
  • Pettole - italské smaženky z kynutého těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact