• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pettole - italské smaženky z kynutého těsta
Napište svůj komentář k receptu

Pettole - italské smaženky z kynutého těsta

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pettole - italské smaženky z kynutého těsta
Pettole - italské smaženky z kynutého těsta
Pettole - italské smaženky z kynutého těsta
Pettole - italské smaženky z kynutého těsta
Pettole - italské smaženky z kynutého těsta
Pettole - italské smaženky z kynutého těsta
Pettole - italské smaženky z kynutého těsta
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka pokud mozno pouzijeme semola rimacinata di grano duro
    • 15
      g droždí
    • 400
      ml vlažná voda cca
    • brambory 1 mensi brambora jiz uvarena
    • 1
      lžička sůl 1 lzicka nebo lzice, testo ochutname
    • olivový olej na smazeni

Postup přípravy receptu

1
V troše vlažné vody rozpustíme kvasnice, v míse smícháme mouku, sůl, dobře rozmačkanou bramboru, přidáme kvasnice a začneme zpracovávat, postupně přidáváme vodu. Těsto má kašovitou konzistenci, je spíše tekuté. Necháme kynout nejméně hodinu na teplém místě.
2
V hrnci s vyššími okraji rozpálíme dostatečné množství oleje, vykynuté těsto trochu promícháme, polévkovou lžící jej po troškách nabereme a s pomocí druhé lžíce necháme sklouznout do oleje. Olej musí být opravdu vařící, těsto do nej vložené se musí okamžitě nafouknout, vytvořená kulička velice rychle zezlátne, obrátíme jí a usmažíme z druhé strany. Vytáhneme a položíme na ubrousek, aby se odsál zbytečný tuk. Takto pokračujeme, dokud nespotřebujeme veškeré těsto.
3
Pettole se smaží docela rychle, kuchařka je musi stále hlidat. Podávají se prakticky okamžitě, musí být křupavé zvenku a měkoučké uvnitř. Jedná se o italské tradiční pečivo dělané v období vánočních svátků, a to převážně v krajích Basilicata a Puglia. K přípravě tohoto pečiva se používá mouka semola rimacinata di grano duro, což jest mouka z tvrdé pšenice, která je v Česku k dostání ve specializovaných prodejnách nebo na internetu. Můžete jí nahradit klasickou polohrubou moukou. Do těsta také můžeme přidat kousky ančoviček či pár na kousky rozkrájených nakládaných sušených rajčat. Taktéž můžeme udělat variantu nasladko, v tom případě přidáme do těsta lžíci cukru a hrozinky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Amolety z kynutého těsta

Amolety z kynutého těsta

Jablkový koláč z kynutého těsta

Jablkový koláč z kynutého těsta

Borůvkové koláče s tvarohem z kynutého těsta

Borůvkové koláče s tvarohem z…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Pokrmy Chuťovky Z mouky/obilovin Slané Oběd Večeře Smažení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Droždí Olivový olej Polohrubá mouka Sůl Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Letní zeleninový salát a bylinkami

Letní zeleninový salát a bylinkami

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

Bramborová musaka

Bramborová musaka

Tvarohové koláče

Tvarohové koláče

Šopský salát II.

Šopský salát II.

Salátový dresing

Salátový dresing

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Jednoduché rajčatové těstoviny s tuňákem

Jednoduché rajčatové těstoviny s…

Doporučujeme

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

23
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
20
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
19
Klasické lečo
Klasické lečo
14
Butter chicken masala
Butter chicken masala
11
Celozrnný chléb s pšeničnou moukou
Celozrnný chléb s…

Zajímavé články

7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
AHA.cz Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Ženy.cz Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Blesk.cz Nemocná Laďka Něrgešová (49): Detailní záběry léčby rakoviny!

Nemocná Laďka Něrgešová (49): Detailní záběry léčby rakoviny!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Petrželová omáčka
Petrželová omáčka
Petrželová polévka
Petrželová polévka
Petřina jablka v županu
Petřina jablka v županu
Philadelphsko-kyjevský řízek
Philadelphsko-kyjevský řízek
PHO
PHO
Pho Bo polévka
Pho Bo polévka
  • Recepty.cz
  • Pettole - italské smaženky z kynutého těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact