Vyzkoušejte zdravý petrželový krém doplněný o zázvor, červenou čočku a další skvělé suroviny. Na závěr ji dolaďte sušenými rajčaty, čerstvou petrželkou, kuličkami smaženého hrášku do polévky a olivovým olejem. Tato báječná vydatná polévka vás mile překvapí!
Dobře očištěnou petržel nemusíte ani loupat. Pokrájejte ji na kolečka a ty ještě přepulte. Zaschlé špičky a konce dejte stranou.
2
Rozpalte v hrnci máslo a kolečka orestujte. Přidejte celý oloupaný stroužek česneku, najemno nakrájený zázvor a pokrájenou cibulku. Restování věnujte pár minut, rozvoňte římským kmínem a lžičkou Garam Masály, osolte a opepřete.
Přilite zeleninový vývar a vsypte loupanou a půlenou červenou čočku, ta se vaří nejrychleji. Zlehka promíchejte, přiklopte pokličku a vařte 15–20 minut.
4
Poté vše rozmixujte do krémova. Polévku vlijte zpět do hrnce a dle potřeby zřeďte vodou.
Dochuťte solí a pepřem, přidejte trochu smetany, případně i chilli. Na ozdobu a k servírování využijte pepř, kousky sušených rajčat, olivový olej, pár kuliček smaženého hrášku do polévky a pár lístků petrželky.