• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Petrželová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Petrželová polévka

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Petrželová polévka
Petrželová polévka
Petrželová polévka
Petrželová polévka
Petrželová polévka
Petrželová polévka
Petrželová polévka
Petrželová polévka
Petrželová polévka
7fotografií
Nahrát fotku
 

Vyzkoušejte zdravý petrželový krém doplněný o zázvor, červenou čočku a další skvělé suroviny. Na závěr ji dolaďte sušenými rajčaty, čerstvou petrželkou, kuličkami smaženého hrášku do polévky a olivovým olejem. Tato báječná vydatná polévka vás mile překvapí!

Suroviny

4 porce
    • 3
      ks petržel
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      ks cibule střední
    • 3
      stroužek česnek
    • zázvor kousek čerstvého nebo 1/2 lžičky mletého
    • 0,25
      lžička římský kmín
    • 1
      lžička koření - garam masala
    • 150
      g červená čočka půlená
    • 350
      ml vývar
    • 500
      ml voda možná i více - také na ředění polévky
    • 150
      ml smetana na vaření
    • 0,50
      citronová šťáva
    • sůl
    • pepř mletý
    • chilli dle chuti na dochucení
    • česnek dle chuti na dochucení
    • hrách smažený na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Dobře očištěnou petržel nemusíte ani loupat. Pokrájejte ji na kolečka a ty ještě přepulte. Zaschlé špičky a konce dejte stranou.
2
Rozpalte v hrnci máslo a kolečka orestujte. Přidejte celý oloupaný stroužek česneku, najemno nakrájený zázvor a pokrájenou cibulku. Restování věnujte pár minut, rozvoňte římským kmínem a lžičkou Garam Masály, osolte a opepřete.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Přilite zeleninový vývar a vsypte loupanou a půlenou červenou čočku, ta se vaří nejrychleji. Zlehka promíchejte, přiklopte pokličku a vařte 15–20 minut.
4
Poté vše rozmixujte do krémova. Polévku vlijte zpět do hrnce a dle potřeby zřeďte vodou.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit brokolicový krém

5
Dochuťte solí a pepřem, přidejte trochu smetany, případně i chilli. Na ozdobu a k servírování využijte pepř, kousky sušených rajčat, olivový olej, pár kuliček smaženého hrášku do polévky a pár lístků petrželky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pórková polévka

Pórková polévka

Petrželová omáčka

Petrželová omáčka

Rajčatová polévka s petrželovým pestem

Rajčatová polévka s petrželovým pestem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Jiné / speciální polévky Narozeniny a párty
Dopolední svačina Oběd Večeře Pozdní večeře Vaření Restování Mixování Dietní Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená čočka Česnek Chilli Cibule Citronová šťáva Hrách Koření - Garam masala Máslo Olivový olej Pepř mletý Petržel Římský kmín Smetana na vaření Sůl Voda Vývar Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Křenová omáčka

Křenová omáčka

Zeleninové kari

Zeleninové kari

Hrníčková buchta

Hrníčková buchta

Pohankový salát

Pohankový salát

Dušené maso s dýní

Dušené maso s dýní

Perník s kokosem

Perník s kokosem

Smažák bez prskání - sýrové placičky

Smažák bez prskání - sýrové placičky

Jednoduché karamelové řezy

Jednoduché karamelové řezy

Meruňkové bonbony

Meruňkové bonbony

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

30
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
24
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
24
Švestková povidla
Švestková povidla
21
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
21
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Pět tapenád
Pět tapenád
Petrželkové noky
Petrželkové noky
Petrželová omáčka
Petrželová omáčka
Petřina jablka v županu
Petřina jablka v županu
Pettole - italské smaženky z kynutého těsta
Pettole - italské smaženky z kynutého…
Philadelphsko-kyjevský řízek
Philadelphsko-kyjevský řízek
  • Recepty.cz
  • Petrželová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact