• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Petrželková omáčka s Petrovým knedlíkem
Napište svůj komentář k receptu

Petrželková omáčka s Petrovým knedlíkem

autor: sarka rudlova
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Petrželková omáčka s Petrovým knedlíkem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Knedlíky
    • 5
      ks rohlík
    • 7
      lžíce dětská krupice
    • 1
      ks vejce
    • 0,50
      hrnek voda
    • 0,50
      lžíce vegeta
    • 1
      hrst petrželka sekaná
  • Omáčka
    • máslo
    • hladká mouka
    • vývar
    • vegeta
    • polévkové koření
    • petržel
    • kostka polévková

Postup přípravy receptu

1
Do mísy nakrájíme na kostky rohlíky, přidáme dětskou krupičku, vejce, vodu, vegetu a hrst sekané petrželky. Promícháme a uhněteme koule, které vaříme a obracíme v osolené vodě asi 20 minut.
2
Pak je nakrájíme na tenké plátky a na talíři přelijeme omáčkou, jejíž příprava je velmi jednoduchá. Uděláte si dostatečné množství máslové jíšky a zalijete ji vývarem. Povaříte na přiměřenou hustotu, dochutíte kostkou, vegetou a polévkovým kořením. Nakonec zamícháte drobně nasekanou zelenou petržel. Nešetřte s ní a nevařte ji.
3
Recept pochází z kalendáře receptů Frekvence 1.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí nožičky s rozmarýnovým knedlíkem

Kuřecí nožičky s rozmarýnovým…

Lišky na smetaně s knedlíkem

Lišky na smetaně s knedlíkem

Fiakr guláš s vídeňským knedlíkem

Fiakr guláš s vídeňským knedlíkem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šárka Rudlová | 27. 4. 2009 16:50

    Jak píše Di- - knedlíky vařit ihned, ty vlhké rohlíky je kupodivu udrží pohromadě a nerozpadají se. Je to dobrý recept, je to takové vaření z ničeho. Jen pánům to možná nepojede, přítelovi ani nenabízím, ten je masožrout :D

  • Di - | 25. 4. 2009 17:21

    Simčo, naopak, vař hned. Jinak se ti rohlíky příliš namočí. Já dávám usušené kostičky zbylého bílého i tmavšího pečiva (suším do zásaby) a přiliš knedlíky neudusávám, aby byly lehké. Jsou dobré i k houbové omáčce. Tento týden jsem k nim dělala pažitkovou.

  • Simča Sládková | 25. 4. 2009 15:02

    Zaujaly mne ty kensdlíky - nemusí se to těsto nechávat odležet? Nebo se knedlíky doopravdy mohou vařit hned, jak se to smíchá? Díky za odpověď.S.

  • Emil Kokoška | 18. 4. 2009 22:53

    Péťa knedíky umí. Znám ho dobře, chodili jsme spolu do školky. Už tenkrát je uměl, musel je doma koulet pro celou rodinu i sousedy už od 4. let ! Ve škole měl přezdívku ´Knedlíkový Petr´, chodil je koulet i do školní jídelny jako brigádník.

  • Di - | 18. 4. 2009 19:01

    Mám vyzkoušené především knedlíky. Jiné už skoro nedělám. Někdy dávám vodu s mlékem a přidám trochu rozpuštěného másla. Vařím v páře cca 25 minut.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Dětská krupice Hladká mouka Kostka Máslo Petržel Petrželka Polévkové koření Rohlík Vegeta Vejce Voda Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šunkové kanapky

Šunkové kanapky

Mramorová bábovka ze šlehačky

Mramorová bábovka ze šlehačky

Žabinec vodníka Česílka

Žabinec vodníka Česílka

Kanadský králík

Kanadský králík

Karamelové oplatkové řezy

Karamelové oplatkové řezy

Těstoviny brokolice ham a mňam

Těstoviny brokolice ham a mňam

Švestkové knedlíky II.

Švestkové knedlíky II.

Mandlové hrudky - nepečené

Mandlové hrudky - nepečené

Bostonské krémové mufiny

Bostonské krémové mufiny

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

483
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
350
Arašídovo-banánové chia
Arašídovo-banánové chia
178
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
138
Losos na pomerančích
Losos na pomerančích
39
Camembert s hruškami a ořechy
Camembert s hruškami a…

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Princ Harry a král Karel III.: Setkání po 19 měsících!

Princ Harry a král Karel III.: Setkání po 19 měsících!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

  • Recepty.cz
  • Petrželková omáčka s Petrovým knedlíkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact