• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Petrželková omáčka s Petrovým knedlíkem
Napište svůj komentář k receptu

Petrželková omáčka s Petrovým knedlíkem

autor: sarka rudlova
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Petrželková omáčka s Petrovým knedlíkem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Knedlíky
    • 5
      ks rohlík
    • 7
      lžíce dětská krupice
    • 1
      ks vejce
    • 0,50
      hrnek voda
    • 0,50
      lžíce vegeta
    • 1
      hrst petrželka sekaná
  • Omáčka
    • máslo
    • hladká mouka
    • vývar
    • vegeta
    • polévkové koření
    • petržel
    • kostka polévková

Postup přípravy receptu

1
Do mísy nakrájíme na kostky rohlíky, přidáme dětskou krupičku, vejce, vodu, vegetu a hrst sekané petrželky. Promícháme a uhněteme koule, které vaříme a obracíme v osolené vodě asi 20 minut.
2
Pak je nakrájíme na tenké plátky a na talíři přelijeme omáčkou, jejíž příprava je velmi jednoduchá. Uděláte si dostatečné množství máslové jíšky a zalijete ji vývarem. Povaříte na přiměřenou hustotu, dochutíte kostkou, vegetou a polévkovým kořením. Nakonec zamícháte drobně nasekanou zelenou petržel. Nešetřte s ní a nevařte ji.
3
Recept pochází z kalendáře receptů Frekvence 1.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí nožičky s rozmarýnovým knedlíkem

Kuřecí nožičky s rozmarýnovým…

Lišky na smetaně s knedlíkem

Lišky na smetaně s knedlíkem

Fiakr guláš s vídeňským knedlíkem

Fiakr guláš s vídeňským knedlíkem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šárka Rudlová | 27. 4. 2009 16:50

    Jak píše Di- - knedlíky vařit ihned, ty vlhké rohlíky je kupodivu udrží pohromadě a nerozpadají se. Je to dobrý recept, je to takové vaření z ničeho. Jen pánům to možná nepojede, přítelovi ani nenabízím, ten je masožrout :D

  • Di - | 25. 4. 2009 17:21

    Simčo, naopak, vař hned. Jinak se ti rohlíky příliš namočí. Já dávám usušené kostičky zbylého bílého i tmavšího pečiva (suším do zásaby) a přiliš knedlíky neudusávám, aby byly lehké. Jsou dobré i k houbové omáčce. Tento týden jsem k nim dělala pažitkovou.

  • Simča Sládková | 25. 4. 2009 15:02

    Zaujaly mne ty kensdlíky - nemusí se to těsto nechávat odležet? Nebo se knedlíky doopravdy mohou vařit hned, jak se to smíchá? Díky za odpověď.S.

  • Emil Kokoška | 18. 4. 2009 22:53

    Péťa knedíky umí. Znám ho dobře, chodili jsme spolu do školky. Už tenkrát je uměl, musel je doma koulet pro celou rodinu i sousedy už od 4. let ! Ve škole měl přezdívku ´Knedlíkový Petr´, chodil je koulet i do školní jídelny jako brigádník.

  • Di - | 18. 4. 2009 19:01

    Mám vyzkoušené především knedlíky. Jiné už skoro nedělám. Někdy dávám vodu s mlékem a přidám trochu rozpuštěného másla. Vařím v páře cca 25 minut.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Dětská krupice Hladká mouka Kostka Máslo Petržel Petrželka Polévkové koření Rohlík Vegeta Vejce Voda Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mlsná krůta

Mlsná krůta

Hermelínové brambory

Hermelínové brambory

Tvarohový mřížkový koláč

Tvarohový mřížkový koláč

Beránek piškotový

Beránek piškotový

Jablečná buchta SUPER

Jablečná buchta SUPER

Bábovka s broskvemi

Bábovka s broskvemi

Sýrovo-šunkové těstoviny

Sýrovo-šunkové těstoviny

Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale

Spaghetti Carbonara – La ricetta…

Zeleninový salát s domácí zálivkou

Zeleninový salát s domácí zálivkou

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

69
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
57
Tousty do školy
Tousty do školy
51
Čokoládový závin - nejrychlejší
Čokoládový závin -…
41
Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou
Hruškový koláč s…
39
Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou
Těstovinový salát s…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Petrželková omáčka s Petrovým knedlíkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact