• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Petrželková omáčka s Petrovým knedlíkem
Napište svůj komentář k receptu

Petrželková omáčka s Petrovým knedlíkem

autor: sarka rudlova
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Petrželková omáčka s Petrovým knedlíkem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Knedlíky
    • 5
      ks rohlík
    • 7
      lžíce dětská krupice
    • 1
      ks vejce
    • 0,50
      hrnek voda
    • 0,50
      lžíce vegeta
    • 1
      hrst petrželka sekaná
  • Omáčka
    • máslo
    • hladká mouka
    • vývar
    • vegeta
    • polévkové koření
    • petržel
    • kostka polévková

Postup přípravy receptu

1
Do mísy nakrájíme na kostky rohlíky, přidáme dětskou krupičku, vejce, vodu, vegetu a hrst sekané petrželky. Promícháme a uhněteme koule, které vaříme a obracíme v osolené vodě asi 20 minut.
2
Pak je nakrájíme na tenké plátky a na talíři přelijeme omáčkou, jejíž příprava je velmi jednoduchá. Uděláte si dostatečné množství máslové jíšky a zalijete ji vývarem. Povaříte na přiměřenou hustotu, dochutíte kostkou, vegetou a polévkovým kořením. Nakonec zamícháte drobně nasekanou zelenou petržel. Nešetřte s ní a nevařte ji.
3
Recept pochází z kalendáře receptů Frekvence 1.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí nožičky s rozmarýnovým knedlíkem

Kuřecí nožičky s rozmarýnovým…

Lišky na smetaně s knedlíkem

Lišky na smetaně s knedlíkem

Fiakr guláš s vídeňským knedlíkem

Fiakr guláš s vídeňským knedlíkem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šárka Rudlová | 27. 4. 2009 16:50

    Jak píše Di- - knedlíky vařit ihned, ty vlhké rohlíky je kupodivu udrží pohromadě a nerozpadají se. Je to dobrý recept, je to takové vaření z ničeho. Jen pánům to možná nepojede, přítelovi ani nenabízím, ten je masožrout :D

  • Di - | 25. 4. 2009 17:21

    Simčo, naopak, vař hned. Jinak se ti rohlíky příliš namočí. Já dávám usušené kostičky zbylého bílého i tmavšího pečiva (suším do zásaby) a přiliš knedlíky neudusávám, aby byly lehké. Jsou dobré i k houbové omáčce. Tento týden jsem k nim dělala pažitkovou.

  • Simča Sládková | 25. 4. 2009 15:02

    Zaujaly mne ty kensdlíky - nemusí se to těsto nechávat odležet? Nebo se knedlíky doopravdy mohou vařit hned, jak se to smíchá? Díky za odpověď.S.

  • Emil Kokoška | 18. 4. 2009 22:53

    Péťa knedíky umí. Znám ho dobře, chodili jsme spolu do školky. Už tenkrát je uměl, musel je doma koulet pro celou rodinu i sousedy už od 4. let ! Ve škole měl přezdívku ´Knedlíkový Petr´, chodil je koulet i do školní jídelny jako brigádník.

  • Di - | 18. 4. 2009 19:01

    Mám vyzkoušené především knedlíky. Jiné už skoro nedělám. Někdy dávám vodu s mlékem a přidám trochu rozpuštěného másla. Vařím v páře cca 25 minut.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Dětská krupice Hladká mouka Kostka Máslo Petržel Petrželka Polévkové koření Rohlík Vegeta Vejce Voda Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pomazánka s jogurtem

Sýrová pomazánka s jogurtem

Růžičková kapusta na kari

Růžičková kapusta na kari

Ořechovo-ananasová buchta

Ořechovo-ananasová buchta

Krevety středozemí

Krevety středozemí

Jablková žemlovka se sněhem

Jablková žemlovka se sněhem

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně - dýňová omáčka

Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně…

Salát z červeného zelí IV.

Salát z červeného zelí IV.

Babiččina ořechová bábovka

Babiččina ořechová bábovka

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

117
Francouzský dresing
Francouzský dresing
74
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
60
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…
58
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
49
Celerový krém
Celerový krém

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Vykradení domu Sisy Sklovské: Dopadli zloděje!

Vykradení domu Sisy Sklovské: Dopadli zloděje!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

  • Recepty.cz
  • Petrželková omáčka s Petrovým knedlíkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact