Jablka oloupeme a vypíchneme jádřince. Do otvoru po jádřinci dáme nasekanou čokoládu a každé celé jablko obalíme v cukru.
2
Listové těsto vyválíme na pomoučeném válu do čtverce o tloušťce asi 3 mm, který rozdělíme na čtyři menší čtverce. Každý čtverec posypeme kokosem a do středu vložíme jablko. Znovu pocukrujeme a celé zabalíme do těsta tak, že povytáhneme cípy čtverce a křížem je spojíme na vrcholu jablka. Spoje vždy potřeme rozšlehaným vejcem, aby se při pečení těsto nerozevřelo.
3
Připravená jablka přendáme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova.
4
**Tip:** Na vrcholu začistěte spojení těsta malou ozdobou, třeba ve tvaru hvězdičky.