• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Pět tapenád
Napište svůj komentář k receptu

Pět tapenád

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pět tapenád
Pět tapenád
Pět tapenád
Pět tapenád
Pět tapenád
Pět tapenád
4fotografie
Nahrát fotku
 

Vyzkoušejte sadu vynikajících past, které si můžete namazat na pečivo, dát si je jako dip k masu nebo zelenině. Škála využití je opravdu široká. Připravte si základní tapenádu z ančoviček, kaparů a černých oliv, bazalkovou, zelenou ze zelených oliv, lilkovou nebo tuňákovou.

Suroviny

5 porce
  • Bazalková
    • bazalka
  • Základní
    • 0,50
      ks citron (z půl citrónu)
    • 200
      g černé olivy
    • 3
      lžíce kapary
    • 1
      ks ančovičky (bez nálevu)
    • 5
      lžíce extra panenský olivový olej
  • Zelená
    • 1
      ks citron
    • 200
      g zelené olivy (vypeckované)
  • Lilková
    • lilek (dužnina)
  • Tuňáková
    • 80
      g tuňák - ve vlastní šťávě

Postup přípravy receptu

1
Vše kromě oleje rozmixujte nebo rozetřete v hmoždíři. Poté zašlehejte olej vlévaný tenkým pramínkem.
2
**Bazalková** : Do zelené tapenády přidejte lístky bazalky.

RADA: Jak na svěží bazalku po celý rok?

3
**Lilková**: K černé nebo zelené tapenádě přidejte dužninu pečeného lilku.

RADA: Recepty z lilku: Grilovaný v marinádě, dip k masu i tatarák

4
**Tuňáková**: K černé nebo zelené tapenádě přidejte asi 80 g konzervovaného scezeného tuňáka. Podávejte s tenkými topinkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Olivová pomazánka

Olivová pomazánka

Olivová pochoutka - pomazánka

Olivová pochoutka - pomazánka

Panenka s olivovou tapenádou

Panenka s olivovou tapenádou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy Tuňáková Jednohubky FOOD
Chuťovky Slané Oběd Svačina Večeře Vaření Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ančovičky Bazalka Černé olivy Citron Extra panenský olivový olej Kapary Lilek Tuňák - ve vlastní šťávě Zelené olivy

Jak udělat bešamel

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Medové perníčky hned k jídlu

Medové perníčky hned k jídlu

Těstovinový salát se šunkou

Těstovinový salát se šunkou

Čokoládové dortíky

Čokoládové dortíky

Zapečené brambory 2

Zapečené brambory 2

Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

Zelňačka III.

Zelňačka III.

Zabaione - Italský desert

Zabaione - Italský desert

Topinky se sýrem, šunkou a vejcem

Topinky se sýrem, šunkou a vejcem

Houbové karbanátky (nejen) s mletým masem

Houbové karbanátky (nejen) s mletým…

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Jak udělat bešamel

Poslední sledované recepty

80
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
67
Těstoviny (nejen) s kuřecím masem - zdravě a chutně
Těstoviny (nejen) s…
63
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
53
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
51
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Pestrý salát s roketou
Pestrý salát s roketou
Pestrý zeleninový kotlík
Pestrý zeleninový kotlík
Pestrý zeleninový salát
Pestrý zeleninový salát
Petrželkové noky
Petrželkové noky
Petrželová omáčka
Petrželová omáčka
Petrželová polévka
Petrželová polévka
  • Recepty.cz
  • Pět tapenád
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact