• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pět tapenád
Napište svůj komentář k receptu

Pět tapenád

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pět tapenád
Pět tapenád
Pět tapenád
Pět tapenád
Pět tapenád
Pět tapenád
4fotografie
Nahrát fotku
 

Vyzkoušejte sadu vynikajících past, které si můžete namazat na pečivo, dát si je jako dip k masu nebo zelenině. Škála využití je opravdu široká. Připravte si základní tapenádu z ančoviček, kaparů a černých oliv, bazalkovou, zelenou ze zelených oliv, lilkovou nebo tuňákovou.

Suroviny

5 porce
  • Bazalková
    • bazalka
  • Základní
    • 0,50
      ks citron (z půl citrónu)
    • 200
      g černé olivy
    • 3
      lžíce kapary
    • 1
      ks ančovičky (bez nálevu)
    • 5
      lžíce extra panenský olivový olej
  • Zelená
    • 1
      ks citron
    • 200
      g zelené olivy (vypeckované)
  • Lilková
    • lilek (dužnina)
  • Tuňáková
    • 80
      g tuňák - ve vlastní šťávě

Postup přípravy receptu

1
Vše kromě oleje rozmixujte nebo rozetřete v hmoždíři. Poté zašlehejte olej vlévaný tenkým pramínkem.
2
**Bazalková** : Do zelené tapenády přidejte lístky bazalky.

RADA: Jak na svěží bazalku po celý rok?

3
**Lilková**: K černé nebo zelené tapenádě přidejte dužninu pečeného lilku.

RADA: Recepty z lilku: Grilovaný v marinádě, dip k masu i tatarák

4
**Tuňáková**: K černé nebo zelené tapenádě přidejte asi 80 g konzervovaného scezeného tuňáka. Podávejte s tenkými topinkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Olivová pomazánka

Olivová pomazánka

Olivová pochoutka - pomazánka

Olivová pochoutka - pomazánka

Panenka s olivovou tapenádou

Panenka s olivovou tapenádou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy Tuňáková Jednohubky FOOD
Chuťovky Slané Oběd Svačina Večeře Vaření Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ančovičky Bazalka Černé olivy Citron Extra panenský olivový olej Kapary Lilek Tuňák - ve vlastní šťávě Zelené olivy

Jak udělat bešamel

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Jablečný závin s piškotem

Jablečný závin s piškotem

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety po anglicku

Pečené brambory s anglickou slaninou

Pečené brambory s anglickou slaninou

Květákový nákyp s kuřecím masem

Květákový nákyp s kuřecím masem

Placičky z hlávkového zelí s česnekovým dipem

Placičky z hlávkového zelí s…

Bešamel od maminky

Bešamel od maminky

Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím masem

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím…

Doporučujeme

30 minut
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Jak udělat bešamel

Poslední sledované recepty

78
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
50
Nastavovaná kaše
Nastavovaná kaše
48
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
48
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
42
Zapečené croissanty s kadeřávkem
Zapečené croissanty s…

Zajímavé články

Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za krokem!
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za…
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám vždy povedla
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a oslaďte si víkend s rodinou
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a…
AHA.cz Žilkové kopačky přes SMS: JE TO DNO, říká Holomáč

Žilkové kopačky přes SMS: JE TO DNO, říká Holomáč

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Vdova po kreslíři Saudkovi (†80) Johana: Jeho nevěrám jsem se smála!

Vdova po kreslíři Saudkovi (†80) Johana: Jeho nevěrám jsem se smála!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

Další doporučené recepty:

Pestrý salát s roketou
Pestrý salát s roketou
Pestrý zeleninový kotlík
Pestrý zeleninový kotlík
Pestrý zeleninový salát
Pestrý zeleninový salát
Petrželkové noky
Petrželkové noky
Petrželová omáčka
Petrželová omáčka
Petrželová polévka
Petrželová polévka
  • Recepty.cz
  • Pět tapenád
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact