• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pět tapenád
Napište svůj komentář k receptu

Pět tapenád

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pět tapenád
Pět tapenád
Pět tapenád
Pět tapenád
Pět tapenád
Pět tapenád
4fotografie
Nahrát fotku
 

Vyzkoušejte sadu vynikajících past, které si můžete namazat na pečivo, dát si je jako dip k masu nebo zelenině. Škála využití je opravdu široká. Připravte si základní tapenádu z ančoviček, kaparů a černých oliv, bazalkovou, zelenou ze zelených oliv, lilkovou nebo tuňákovou.

Suroviny

5 porce
  • Bazalková
    • bazalka
  • Základní
    • 0,50
      ks citron (z půl citrónu)
    • 200
      g černé olivy
    • 3
      lžíce kapary
    • 1
      ks ančovičky (bez nálevu)
    • 5
      lžíce extra panenský olivový olej
  • Zelená
    • 1
      ks citron
    • 200
      g zelené olivy (vypeckované)
  • Lilková
    • lilek (dužnina)
  • Tuňáková
    • 80
      g tuňák - ve vlastní šťávě

Postup přípravy receptu

1
Vše kromě oleje rozmixujte nebo rozetřete v hmoždíři. Poté zašlehejte olej vlévaný tenkým pramínkem.
2
**Bazalková** : Do zelené tapenády přidejte lístky bazalky.

RADA: Jak na svěží bazalku po celý rok?

3
**Lilková**: K černé nebo zelené tapenádě přidejte dužninu pečeného lilku.

RADA: Recepty z lilku: Grilovaný v marinádě, dip k masu i tatarák

4
**Tuňáková**: K černé nebo zelené tapenádě přidejte asi 80 g konzervovaného scezeného tuňáka. Podávejte s tenkými topinkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Olivová pomazánka

Olivová pomazánka

Olivová pochoutka - pomazánka

Olivová pochoutka - pomazánka

Panenka s olivovou tapenádou

Panenka s olivovou tapenádou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy Tuňáková Jednohubky FOOD
Chuťovky Slané Oběd Svačina Večeře Vaření Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ančovičky Bazalka Černé olivy Citron Extra panenský olivový olej Kapary Lilek Tuňák - ve vlastní šťávě Zelené olivy

Jak udělat bešamel

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česnekovo-sýrová krémová polévka

Česnekovo-sýrová krémová polévka

Fazolová polévka se zelím

Fazolová polévka se zelím

Roštěnky na špeku

Roštěnky na špeku

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Domácí kandovaný zázvor

Domácí kandovaný zázvor

Kafíčkový moučník

Kafíčkový moučník

Výborný těstovinový salát s vejcem

Výborný těstovinový salát s vejcem

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Cuketa z trouby

Cuketa z trouby

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Jak udělat bešamel

Poslední sledované recepty

31
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
22
Palačinky
Palačinky
21
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Pestrý salát s roketou
Pestrý salát s roketou
Pestrý zeleninový kotlík
Pestrý zeleninový kotlík
Pestrý zeleninový salát
Pestrý zeleninový salát
Petrželkové noky
Petrželkové noky
Petrželová omáčka
Petrželová omáčka
Petrželová polévka
Petrželová polévka
  • Recepty.cz
  • Pět tapenád
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact