Oloupeme cibuli s česnekem a jemně je nasekáme. Zeleninu očistíme a opereme. Paprikové lusky nakrájíme na kostičky. Cukety i lilky rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli s česnekem. Přisypeme papriky s lilkem a dusíme zhruba 5 minut. Opereme bylinky, lehce je osušíme a drobně nasekáme. Do pánve nasypeme cukety, oloupaná rajčata, zalijeme vývarem a přisypeme tymián. Zeleninovou směs dochutíme pepřem, solí a cukrem. Dusíme ještě asi 10 minut. Nakonec přisypeme petrželku a podle chuti i jemně nastrouhaný parmezán. Podáváme s bílým pečivem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Klára 11
|10. 7. 2015 09:58
Dělám též bez vývaru,bylinky přidávám podle toho,co mi zrovna roste v květináči. Jen zeleninu nedělám na pánvi,ale pečeu v troubě ve velkém pekáči. Podávám společně s jáhly nebo kuskusem,kdy udělám takové hnízdečko,do kterého pečenou zeleninu vložím. Talíř obložím další syrovou zeleninou. :-)
meg
|6. 1. 2014 17:28
Ráda si dělám něco obdobného, stejná zelenina, jen místo rostlinného oleje používám olivový a cibuli používám červenou, nepřidávám ani česnek, ani vývar (zelenina sama o sobě pustí hodně šťávy), ani tymián, jen petrželku, ale to záleží na chuti Ráda jím tuto směs samotnou bez pečiva, ale skvěle by se hodila i jako příloha. A ano, jak SonaH píše, je třeba velká pánev. Je to ale delikateska a na léto vynikající lehká večeře.
Pro dva stačí poloviční ingredience, málem se mi to nevešlo na pánev. Moc nám chutnalo! Na grilovací pánvi jsem udělala kuřecí maso k tomu, ale bylo by skvělé i jen s bagetou.
Výborné. Recept jsem musela trošku upravit, protože jsem neměla všechny suroviny (neměla jsem lilek a místo čerstvých bylinek jsem dala koření, místo petrželky navíc sušenou bazalku). I tak to bylo vynikající. Určitě vyzkouším jako přílohu ke grilovanému masu místo již tradičního zeleninového těstovinového salátu.