Tuk utřeme nebo našleháme s cukrem a celými vajíčky, přidáme mouky s práškem do pečiva a mlékem. Upečeme na vymazaném plechu (používáme-li papír na pečení, vymažeme ho rovněž).
2
Po vychladnutí potřeme korpus zavařeninou a navrstvíme na něj ovoce - větší a pevnější kusy dolů, například nektarinky, víno nebo ananas. Střídáme barvy. Pak rozděláme želatinové polevy. Pokud máme šťávu z kompotu, využijeme ji, ale pak už směs tolik nesladíme. Můžeme přidat citrónovou šťávu, aby poleva byla výraznější. Ovoce můžeme přetřít štětečkem ("přeleštit") polevou a poté ještě doplnit drobnějšími malinami apod, které rozhodíme po povrchu. Pak zalijeme celý korpus zbylou polevou a necháme ztuhnout (trvá to jen pár minut). Pokud nám ztuhne ještě nepoužitá poleva, znovu ji rozehřejeme.
3
Moučník je lehký, bez tukových krémů. Pokud nám "chybí" tuky, ozdobíme jednotlivé porce šlehačkou. Z poloviční i menší dávky můžeme upéci ovocný dort. Pokud dáme těsto do ploché kruhové formy s vroubkovaným okrajem, zdobíme je raději na spodní straně.
Moučník vypadá na pohled opravdu moc hezky, udělala jsem ho s kompotovanými jahodami, ananasem a meruňkami. Použila jsem do želatinové polevy směs šťávy z kompotů, takže jsem nemusela polevu přislazovat, ani není potřeba šlehačka. Je to výborný letní moučník.