g
piniové semínka
lze použít i slunečnicová nebo mandle
3
lžíce
olivový olej
1
hrst
bazalka
Můžete dát dle chuti i více
1
stroužek
česnek
1
špetka
sůl
parmezán je sám o sobě slaný,ale můžete přidat. Doporučuji hrubozrnou
Postup přípravy receptu
1
Doporučuji kvůli bazalce NEDÁVAT do mixéru nebo kovového hmoždíře. Bazalka se nesnese s kovem a poté hořkne !!
2
Ingredience rozmělněte v hmoždíři do kašičky. Pokud se nedaří přilijte více oleje. Nebojte ničemu to nevadí.
3
Pro skladování doporučuji skleněné nádoby s víčkem. V lednici vydrží 1-2 týdny (pokud dříve nesníte :-D ) Po vložení zalijte ještě olejem tak,aby vznikla cca 10mm vrstva nad pestem. Olej slouží společně se solí a česnekem jako konzervant.
4
Pokud pesto odeberete zase zalijte olejem nebude se tak rychle kazit.
5
Doporučení: aby bazalka nečernala nechte ji po opláchnutí pořádně oschnout. Vydrží pak déle zelená.