g
strouhanka
-ČERSTVÁ !Z housky nebo toustového chleba
4
ks
vejce
80
g
máslo
80
g
cukr krupice
0,50
balíček
prášek do pečiva
skořice - mletá
nebo vanilkové aroma-dle chuti
1
špetka
sůl
ovoce
-dle chuti (čerstvé nebo kompotované)
Postup přípravy receptu
1
Housku nebo toustový chléb rozmixujeme na strouhanku a smícháme s kypřícím práškem. Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny. Vmícháme strouhanku se skořicí nebo vanilkovým aroma (záleží na chuti a na druhu ovoce) a nakonec vmícháme ještě tuhý sníh ušlehaný z bílků se solí. Těsto nalijeme do vymyzané a vysypané formy, poklademe ovocem a dáme do vyhřáté trouby péct zvolna (150-170°C) - vyzkoušíme špejlí. Vychladlé pocukrujeme. Před pečením můžeme posypat posekanými pistáciemi (nesolenými).
právě jsem jí dopekla,tak uvidím co mi na to řeknou chlapci,až se vrátií z práce,ale vypadá dobře:)
Pája
|28. 3. 2013 18:38
díky, je to fantazie :-* nejhorší bylo nastrouhat ty starý rohlíky, protože ještě nemám mixér, je fakt žrací a tak mi nevadí že jsem zase singl a zblajznu jí sama :-D
pro misku: zkus to ještě jednou a z čerstvý strouhanky, né z tý uschlý a taky né na plech, jen do menší formy, když jsem to dala já tak se musí povízt každýmu :-D
miska
|22. 2. 2013 14:05
tak mne se bohuzel nepovedla,vylit na plech to neslo,nebylo to vubec tekute a navic toho bylo strasne malo,vetsinou kdyz dam 4 vajicka,tak z toho aspon neco je :(
Vynikajici! :-) Zapomnela jsem dat maslo a i tak je skvela :-) Pouzila jsem hnedy toastovy chleb, dala umele sladidlo a tim, ze jsem zapomnela dat maslo, jsem nechtena pretvorila na "zdravou" bublaninu.
V zivote mi bez Hery ci masla nevyskocila buchta do kypre konsistence, tahle to ale umi ;-)
Děkuji za recept, těsto je krásně nadýchané a vláčné. Jen přiště musim udělat dvojitou dávku, přítel ji celou zbaštil jeste horkou :)
kristina
|30. 1. 2012 12:59
v puse se jenom rozplynula <:-)
Hanka
|28. 11. 2011 21:36
Peču jí už poněkolikáté a z tousťáku nám chutná nejvíc. Kdybych upekla dvě naráz, stejně by nic nezbylo, je výborná :-* .
george
|30. 9. 2011 21:16
perfecto eno nuno, doporucuju
Minimum
|16. 9. 2011 15:25
Dlouho jsem váhala, jestli jí mám vůbec zkoušet a byla naprosto fantastická. Napadlo mě, že by se dala udělat i ze starší vánočky, ta nám taky občas zbyde.
Jeny
|27. 7. 2011 21:51
fakt výborná! :-*
Vlasta
|21. 7. 2011 07:19
Vynikající, navíc docela praktický recept, pečivo mi po neděli většinou zbude, takže péct budu určitě častěji.
Radka Novotna
|14. 7. 2011 21:05
A co bublanina s rybizem? O rybizu pisou zajimave tady
http://www.vseovareni.cz/magazin/marmelady-kolace-stavy-dejte-si-rybiz-chcete-li-byt-zdravi/
aleandre
|29. 6. 2011 21:03
Dnes to zkusim upect,doufam ze to bude dobre...jsem hodne zvedava :-S :-S
Možná bych malinko přisladila. Ale jinak moc dobré :-)
sheila17
|7. 6. 2011 20:00
Tak to je super...příště strouhanku z tousťáku 8-) . Jelikož žiju v Anglii, mají tu jen strouhanku polskou. A Poláci ji dělají nejspíš ze svého chlebíku. Je totiž jiná než jakou má maminka nadělanou z českých housek a rohlíků :'( Dík za typ, to se bude opravdu hodit :-)
sheilo17, klesnout trochu může, ale nadýchaná by měla zůstat, mám vyzkoušené, že z tousťáku nebo bagety je lepší než z rohlíků a veky. Tady používám jen máslo, Heru jsem nezkoušel, ale velký rozdíl by to snad neměl být ;-) . Hlavně když byla pochvala od manžela :-)) ...
Martina
|12. 5. 2011 17:16
to musím vyzkoušet,pečivo mi většinou zbývá a takhle by se zužitkovalo
Dobrá změna:) Jak hodně povyskočí? Nevím, jestli mně trochu neklesla(dala jsem totiž Heru). Nezdála se mi tak nadýchaná. Ale můj muž byl nadšen a to je největší odměna:)
Kitkat
|17. 4. 2011 20:35
Dělala jsem včera váš perník z rohlíků, byl úžasný a tohle musím taky brzy zkusit ;-) :-P .
...mě nenaštvete,protože tím,že jste zkazil známkování i na ,,Zamilovaný dort,, , ,,Jablečné pyré,, a ,,Zapečenou tresku se sýrem,, jste dokázal jen to,že upéct jste to ani nezkusil 8-) .