• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • "Péřová" bublanina
Napište svůj komentář k receptu

"Péřová" bublanina

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 69
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"Péřová" bublanina
"Péřová" bublanina
"Péřová" bublanina
"Péřová" bublanina
"Péřová" bublanina
"Péřová" bublanina
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Kulatá forma s průměrem 30 cm:
    • 100
      g strouhanka -ČERSTVÁ !Z housky nebo toustového chleba
    • 4
      ks vejce
    • 80
      g máslo
    • 80
      g cukr krupice
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • skořice - mletá nebo vanilkové aroma-dle chuti
    • 1
      špetka sůl
    • ovoce -dle chuti (čerstvé nebo kompotované)

Postup přípravy receptu

1
Housku nebo toustový chléb rozmixujeme na strouhanku a smícháme s kypřícím práškem. Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny. Vmícháme strouhanku se skořicí nebo vanilkovým aroma (záleží na chuti a na druhu ovoce) a nakonec vmícháme ještě tuhý sníh ušlehaný z bílků se solí. Těsto nalijeme do vymyzané a vysypané formy, poklademe ovocem a dáme do vyhřáté trouby péct zvolna (150-170°C) - vyzkoušíme špejlí. Vychladlé pocukrujeme. Před pečením můžeme posypat posekanými pistáciemi (nesolenými).
2
Bublanina je krásně nadýchaná!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Blesková třešňová bublanina

Blesková třešňová bublanina

hrnková bublanina

hrnková bublanina

Jogurtová bublanina II.

Jogurtová bublanina II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iva Lánská | 5. 12. 2016 17:18

    Vynikající :-* . Určitě doporučuji zkusit, jestli vám zbyde pečivo z předešlých dní jako mně.

  • Tereza Bílá | 11. 6. 2016 13:51

    Děkuju za skvělý recept. S přítelem jsme zkusily s broskvema, hruškama a dneska s třešněma. Pokaždé jí sníme hnedka a nic nezbyde.

  • Olina Červenková | 17. 6. 2015 10:35

    Použila jsem bílý toustový chléb a borůvky. Byla výborná a taky v mžiku pryč.

  • Eva Svatošová | 31. 1. 2015 17:52

    Opravdu je nadýchaná jako obláček :-*

  • Fanda396 | 3. 2. 2014 15:19

    super jídlo bylo to super

  • Michaela Bažantvá | 17. 10. 2013 13:55

    právě jsem jí dopekla,tak uvidím co mi na to řeknou chlapci,až se vrátií z práce,ale vypadá dobře:)

  • Pája | 28. 3. 2013 18:38

    díky, je to fantazie :-* nejhorší bylo nastrouhat ty starý rohlíky, protože ještě nemám mixér, je fakt žrací a tak mi nevadí že jsem zase singl a zblajznu jí sama :-D pro misku: zkus to ještě jednou a z čerstvý strouhanky, né z tý uschlý a taky né na plech, jen do menší formy, když jsem to dala já tak se musí povízt každýmu :-D

  • miska | 22. 2. 2013 14:05

    tak mne se bohuzel nepovedla,vylit na plech to neslo,nebylo to vubec tekute a navic toho bylo strasne malo,vetsinou kdyz dam 4 vajicka,tak z toho aspon neco je :(

  • ZanetaL | 11. 10. 2012 10:53

    Vyborna, rychla a jeste rychleji snezena!!! :-)

  • JANA31 | 20. 8. 2012 23:59

    toje pravda mnamka :-D

  • Evie | 4. 8. 2012 19:43

    Vynikajici! :-) Zapomnela jsem dat maslo a i tak je skvela :-) Pouzila jsem hnedy toastovy chleb, dala umele sladidlo a tim, ze jsem zapomnela dat maslo, jsem nechtena pretvorila na "zdravou" bublaninu. V zivote mi bez Hery ci masla nevyskocila buchta do kypre konsistence, tahle to ale umi ;-)

  • Martaa11 | 7. 3. 2012 13:36

    Děkuji za recept, těsto je krásně nadýchané a vláčné. Jen přiště musim udělat dvojitou dávku, přítel ji celou zbaštil jeste horkou :)

  • kristina | 30. 1. 2012 12:59

    v puse se jenom rozplynula <:-)

  • Hanka | 28. 11. 2011 21:36

    Peču jí už poněkolikáté a z tousťáku nám chutná nejvíc. Kdybych upekla dvě naráz, stejně by nic nezbylo, je výborná :-* .

  • george | 30. 9. 2011 21:16

    perfecto eno nuno, doporucuju

  • Minimum | 16. 9. 2011 15:25

    Dlouho jsem váhala, jestli jí mám vůbec zkoušet a byla naprosto fantastická. Napadlo mě, že by se dala udělat i ze starší vánočky, ta nám taky občas zbyde.

  • Jeny | 27. 7. 2011 21:51

    fakt výborná! :-*

  • Vlasta | 21. 7. 2011 07:19

    Vynikající, navíc docela praktický recept, pečivo mi po neděli většinou zbude, takže péct budu určitě častěji.

  • Radka Novotna | 14. 7. 2011 21:05

    A co bublanina s rybizem? O rybizu pisou zajimave tady http://www.vseovareni.cz/magazin/marmelady-kolace-stavy-dejte-si-rybiz-chcete-li-byt-zdravi/

  • aleandre | 29. 6. 2011 21:03

    Dnes to zkusim upect,doufam ze to bude dobre...jsem hodne zvedava :-S :-S

  • Petra_z_Pardubic
    Petra_z_Pardubic | 27. 6. 2011 22:28

    Možná bych malinko přisladila. Ale jinak moc dobré :-)

  • sheila17 | 7. 6. 2011 20:00

    Tak to je super...příště strouhanku z tousťáku 8-) . Jelikož žiju v Anglii, mají tu jen strouhanku polskou. A Poláci ji dělají nejspíš ze svého chlebíku. Je totiž jiná než jakou má maminka nadělanou z českých housek a rohlíků :'( Dík za typ, to se bude opravdu hodit :-)

  • Agáta | 14. 5. 2011 11:00

    vyzkoušeno, je výborná, křehká, mňam

  • recepty73
    recepty73 | 13. 5. 2011 14:41

    sheilo17, klesnout trochu může, ale nadýchaná by měla zůstat, mám vyzkoušené, že z tousťáku nebo bagety je lepší než z rohlíků a veky. Tady používám jen máslo, Heru jsem nezkoušel, ale velký rozdíl by to snad neměl být ;-) . Hlavně když byla pochvala od manžela :-)) ...

  • Martina | 12. 5. 2011 17:16

    to musím vyzkoušet,pečivo mi většinou zbývá a takhle by se zužitkovalo

  • sheila17 | 11. 5. 2011 19:59

    Dobrá změna:) Jak hodně povyskočí? Nevím, jestli mně trochu neklesla(dala jsem totiž Heru). Nezdála se mi tak nadýchaná. Ale můj muž byl nadšen a to je největší odměna:)

  • Kitkat | 17. 4. 2011 20:35

    Dělala jsem včera váš perník z rohlíků, byl úžasný a tohle musím taky brzy zkusit ;-) :-P .

  • marketa22 | 11. 4. 2011 21:14

    Moc dobra buchta.Chutna mi moc i memu pritelovi,budu to pect casteji.. ;-) ;-)

  • Monika | 3. 3. 2011 21:22

    Tohle je dobré i s práškem do perníku a nejmíň z dvojté dávky ;-)

  • Mirinda205 | 19. 2. 2011 17:51

    dnes jsem našla podobný recept v dětské kuchařce, upekla a je to naprosto výborné ;). Nevěřila bych, že to bude ze strouhanky tak dobré.

  • recepty73
    recepty73 | 17. 2. 2011 17:32

    ...mě nenaštvete,protože tím,že jste zkazil známkování i na ,,Zamilovaný dort,, , ,,Jablečné pyré,, a ,,Zapečenou tresku se sýrem,, jste dokázal jen to,že upéct jste to ani nezkusil 8-) .

  • terisek722 | 17. 2. 2011 17:14

    dobre ale moc ne :-)

  • Hela | 8. 2. 2011 19:30

    Nejsme moc na sladké,ale toto se dá sníst naposezení :-)) .

  • tony | 1. 2. 2011 13:49

    mnam ja sam sem si to upekl a bylo to strasne dobre,.....mnam :-) :-P

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Řezy Buchty Dezerty Snídaně Svačina Pečení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Máslo Ovoce Prášek do pečiva Skořice - mletá Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polévka z růžičkové kapusty

Polévka z růžičkové kapusty

Houbová směs na topinky

Houbová směs na topinky

Zabijačková polévka

Zabijačková polévka

Jahodové řezy z Galaretky

Jahodové řezy z Galaretky

Vepřové řízečky s nivou a smetanou

Vepřové řízečky s nivou a smetanou

Klobásová pomazánka

Klobásová pomazánka

Voňavé anglické kapsy

Voňavé anglické kapsy

Turistická pomazánka

Turistická pomazánka

Jahodová limonáda

Jahodová limonáda

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

48
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
45
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
35
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
30
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…

Zajímavé články

UFO na talíři aneb patizon a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patizon a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
Vinobraní 2025: Tipy na akce na Moravě i v Čechách
Vinobraní 2025: Tipy na akce na Moravě i v Čechách
Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem pouličních bister
Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem…
AHA.cz Fakta o nádoru, kterým trpí Něrgešová: Neurolog šel s pravdou ven

Fakta o nádoru, kterým trpí Něrgešová: Neurolog šel s pravdou ven

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Klíčové trendy podzimu? Inspirujte se ultra moderním outfitem známé herečky

Klíčové trendy podzimu? Inspirujte se ultra moderním outfitem známé herečky

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Zemřel návrhář Giorgio Armani (†91): Truchlí Vojtová, Sklenaříková i konkurence!

Zemřel návrhář Giorgio Armani (†91): Truchlí Vojtová, Sklenaříková i konkurence!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Další doporučené recepty:

"Párkrole" - párkové kremrole
"Párkrole" - párkové kremrole
"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu
"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu
"Pěnové" koláčky z listového těsta
"Pěnové" koláčky z listového těsta
"Piknik" medové kuličky - kokosové
"Piknik" medové kuličky - kokosové
"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy (dort)
"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy …
"Pizza" z lilku
"Pizza" z lilku
  • Recepty.cz
  • "Péřová" bublanina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact