Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Martina Jurošková
|23. 12. 2008 23:01
Tak jsem dnes napekla a těsto mi praskalo při válení.Babi řekla,že jsem to vajíčko měla rozšlehat a ohřát lehce mléko i med.Do náplně jsem dala místo kandovaného ovoce , datlí a fíků jen ořechy a kandované jahody a rozinky s rumem. NO ALE VÝSLEDEK NEMÁ CHYBU.Skoro jako od babičky.Budu dělat asi ještě na Silvestra znova.
Radka Křížová
|23. 12. 2008 11:52
dělám taky perníkový závin,recept mám od své babičky,ale z trochu jiných surovin-používám chlebovou mouku,sladím jen medem,nepoužívám do těsta žádný tuk ani mléko,těsto se spojí vejcem,žloutkem navíc a hlavně tím medem....někdy musím vyzkoušet s tou kávu,vypadá to zajímavě...ale náplň nechám "naši"-sekané ořechy,rozinky,sušené švestky,povidla a trochu rumu..
Martina Jurošková
|23. 12. 2008 00:07
Drahé dámy,je tady recept na perníkový závin I. a II. , které jsou skoro na chlup stejné jako dělá má babička již řadu let.( až na tu kávu,tu taky nedává). Babička jej letos nedělá,protože už na něj nemá sílu.Řekla,že to těsto je šíleně namáhavé vypracovat.Protože,to nikde nikdo nenapsal,tak jsem si řekla,že to teda zkusím sama.Ale opravdu to nevypadalo,že by se to kdy spojilo!!!Bylo to fakt šíleně sypké,tak jsem dala trochu másla a i tak jsem se nadřela.Kde jsem udělala chybu? Jak to jde vám,prosím poraďte.Děkuji
Hana Lorencová
|20. 8. 2006 18:54
Vajíčko se dává do těsta, druhým vajíčkem (rozšlehaným) se závin potře. Tuk do těsta nedávám.
Zdena z JM
|17. 8. 2006 13:25
To vejce, co je uvedeno v surovinách,přijde do těsta a nebo na potření závinu?Pokud přijde do těsta,tak se to asi díky medu,mléku a vejci spojí.Pokud by vejce bylo jen na potření,tak se mi to taky nezdá.Upřesněte,prosím.Díky.
Terezie Bartusková
|8. 7. 2006 14:03
Jak je to s tím tukem? popřípadě jiným "spojovadlem"??? Recept vypadá zajímavě, tak bych jej i zkusila...