• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Perníkový závin
Napište svůj komentář k receptu

Perníkový závin

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Perníkový závin
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 300
      g hladká mouka
    • 250
      g cukr krupice
    • 2
      lžíce med
    • 2
      lžíce mléko
    • 2
      lžíce černá káva
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      balíček prášek do perníku
    • 1
      ks vejce
  • Náplň
    • 400
      g povidla švestková
    • 150
      g vlašské ořechy rozdrobené

Postup přípravy receptu

1
Mouku prosejeme do mísy, přidáme prášek do perníku, cukr, vejce, med, mléko, kávu, rum, kakao a vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyválíme 2 pláty, které potřeme povidly, posypeme ořechy a stočíme do závinu. Potřeme vejcem a pečeme přibližně 10 minut na 170 °C, potom teplotu snížíme a pečeme ješte asi 20 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Perníkový koláč s ořechovou žmolenkou

Perníkový koláč s ořechovou žmolenkou

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová | 26. 12. 2008 09:29

    Závin jsem pekla dneska ráno. Přidala jsem navíc ještě trošičku mléka, aby se to spojilo. Jinak se s těstem pracovalo krásně. Nádherně se vyvalovalo. Záviny nejdřív vypadaly jako nudličky, ale při pečení krásně nabyly. Se švestkovými povidly a podrcenými ořechy je to moc dobrý, podle mne "vánoční" závin. Doba pečení se mi osvědčila. Díky za recept. Ivana

  • Martina Jurošková | 23. 12. 2008 22:59

    Tak jsem dnes napekla a těsto mi praskalo při válení.Babi řekla,že jsem to vajíčko měla rozšlehat a ohřát lehce mléko i med.Do náplně jsem dala místo kandovaného ovoce , datlí a fíků jen ořechy a kandované jahody a rozinky s rumem. NO ALE VÝSLEDEK NEMÁ CHYBU.Skoro jako od babičky.Budu dělat asi ještě na Silvestra znova.

  • Martina Jurošková | 23. 12. 2008 00:07

    Drahé dámy,je tady recept na perníkový závin I. a II. , které jsou skoro na chlup stejné jako dělá má babička již řadu let.( až na tu kávu,tu taky nedává). Babička jej letos nedělá,protože už na něj nemá sílu.Řekla,že to těsto je šíleně namáhavé vypracovat.Protože,to nikde nikdo nenapsal,tak jsem si řekla,že to teda zkusím sama.Ale opravdu to nevypadalo,že by se to kdy spojilo!!!Bylo to fakt šíleně sypké,tak jsem dala trochu másla a i tak jsem se nadřela.Kde jsem udělala chybu? Jak to jde vám,prosím poraďte.Děkuji

  • gabca | 21. 1. 2008 18:42

    Testo jsem potrela rybizovou marmeladou s rumem, na to dala napln z uvareneho vanilkoveho pudinku smichaneho s tvarohem a pokladla cernym rybizem..mnamka, co vam budu povidat!=) akorat bych priste do testa dala asi jen pulku cukru..

  • Ivana K. | 12. 9. 2006 08:40

    Přidala jsem několik lžic Hery, aby nebylo těsto suché. Bylo to moc dobré. Jen děti tvrdily, že obyčejný perník proříznutý, potřený marmeládou a politý polevou je lepší. Tak že žádný velký vděk.

  • Jitka HO | 10. 7. 2006 10:07

    Výborné ... včera jsem zadělala a hned pekla z beztuku jsem měla trochu strach tak jsem přidala asi lžíci Hery, místo povidel jsem použila rybízový džem a místo ořechů .. piškotové drobky. Takže jsem vlastně pekla něco úplně jiného ;o)))) Nemělo to chybu.

  • Lucka | 21. 11. 2005 17:23

    Vynikající.......může se do toho přidat co dům dal. Nalámané ořechy, datle fíky, rozinky....Těsto se nesmí vyválet moc placaté. Při pečení závin slehne. Mňááááááááám......

  • Lída M. | 19. 11. 2005 21:56

    Z těch dvou plátů mi vzniknou dvě rolády a nebo pláty slepím a pak sroluji. Závin se mi nepovedl, roztekl se na placek. Nenechala jsem ale těsto uležet ,je sice dobré, ale hodně sladké.

  • MH | 12. 11. 2005 20:30

    Káva se do těsta přidává uvařená, třeba rozpustná.

  • Mirka | 12. 11. 2005 20:26

    DO těsta se opravdu nedává žádný tuk.Těsto může oddychovat v chladu, ale není to nutné.Je to vynikající.

  • Ivka | 9. 11. 2005 20:18

    Aka kava sa pridava do cesta? Uz uvarena alebo 2 PL zomletej kavy?

  • Melánia Fialová | 7. 11. 2005 12:06

    Cesto ozaj neobsahuje tuk. Je to veľmi starý recept, cesto musí však oddychovať 24 hodín v chlade. myslím si, že je zbytočné pridávať kakao a kávu, pretože zaniká špecifická chuť a vôňa perníkového korenia. Nezvyčajné je, že orechy sa dávajú len polámané, nie pomleté.

  • Věra | 7. 11. 2005 08:53

    Těsto neobsahuje žádný tuk ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černá káva Cukr krupice Hladká mouka Hnědý rum Kakao Med Mléko Povidla Prášek do perníku Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Indické rybí kari

Indické rybí kari

Smažené houskové knedlíky

Smažené houskové knedlíky

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Senzační schwarzwaldský dort

Senzační schwarzwaldský dort

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Bavorský knedlík

Bavorský knedlík

Jablečný tvarohový dort

Jablečný tvarohový dort

Rýže s kari na smetaně

Rýže s kari na smetaně

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

18
Krémová polévka s fazolkami a koprem
Krémová polévka s…
14
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
13
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
13
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
13
Broskvové knedlíky - bez vajec
Broskvové knedlíky - bez…

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Perníkový závin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact