• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Perníkový závin
Napište svůj komentář k receptu

Perníkový závin

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Perníkový závin
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 300
      g hladká mouka
    • 250
      g cukr krupice
    • 2
      lžíce med
    • 2
      lžíce mléko
    • 2
      lžíce černá káva
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      balíček prášek do perníku
    • 1
      ks vejce
  • Náplň
    • 400
      g povidla švestková
    • 150
      g vlašské ořechy rozdrobené

Postup přípravy receptu

1
Mouku prosejeme do mísy, přidáme prášek do perníku, cukr, vejce, med, mléko, kávu, rum, kakao a vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyválíme 2 pláty, které potřeme povidly, posypeme ořechy a stočíme do závinu. Potřeme vejcem a pečeme přibližně 10 minut na 170 °C, potom teplotu snížíme a pečeme ješte asi 20 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Perníkový koláč s ořechovou žmolenkou

Perníkový koláč s ořechovou žmolenkou

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová | 26. 12. 2008 09:29

    Závin jsem pekla dneska ráno. Přidala jsem navíc ještě trošičku mléka, aby se to spojilo. Jinak se s těstem pracovalo krásně. Nádherně se vyvalovalo. Záviny nejdřív vypadaly jako nudličky, ale při pečení krásně nabyly. Se švestkovými povidly a podrcenými ořechy je to moc dobrý, podle mne "vánoční" závin. Doba pečení se mi osvědčila. Díky za recept. Ivana

  • Martina Jurošková | 23. 12. 2008 22:59

    Tak jsem dnes napekla a těsto mi praskalo při válení.Babi řekla,že jsem to vajíčko měla rozšlehat a ohřát lehce mléko i med.Do náplně jsem dala místo kandovaného ovoce , datlí a fíků jen ořechy a kandované jahody a rozinky s rumem. NO ALE VÝSLEDEK NEMÁ CHYBU.Skoro jako od babičky.Budu dělat asi ještě na Silvestra znova.

  • Martina Jurošková | 23. 12. 2008 00:07

    Drahé dámy,je tady recept na perníkový závin I. a II. , které jsou skoro na chlup stejné jako dělá má babička již řadu let.( až na tu kávu,tu taky nedává). Babička jej letos nedělá,protože už na něj nemá sílu.Řekla,že to těsto je šíleně namáhavé vypracovat.Protože,to nikde nikdo nenapsal,tak jsem si řekla,že to teda zkusím sama.Ale opravdu to nevypadalo,že by se to kdy spojilo!!!Bylo to fakt šíleně sypké,tak jsem dala trochu másla a i tak jsem se nadřela.Kde jsem udělala chybu? Jak to jde vám,prosím poraďte.Děkuji

  • gabca | 21. 1. 2008 18:42

    Testo jsem potrela rybizovou marmeladou s rumem, na to dala napln z uvareneho vanilkoveho pudinku smichaneho s tvarohem a pokladla cernym rybizem..mnamka, co vam budu povidat!=) akorat bych priste do testa dala asi jen pulku cukru..

  • Ivana K. | 12. 9. 2006 08:40

    Přidala jsem několik lžic Hery, aby nebylo těsto suché. Bylo to moc dobré. Jen děti tvrdily, že obyčejný perník proříznutý, potřený marmeládou a politý polevou je lepší. Tak že žádný velký vděk.

  • Jitka HO | 10. 7. 2006 10:07

    Výborné ... včera jsem zadělala a hned pekla z beztuku jsem měla trochu strach tak jsem přidala asi lžíci Hery, místo povidel jsem použila rybízový džem a místo ořechů .. piškotové drobky. Takže jsem vlastně pekla něco úplně jiného ;o)))) Nemělo to chybu.

  • Lucka | 21. 11. 2005 17:23

    Vynikající.......může se do toho přidat co dům dal. Nalámané ořechy, datle fíky, rozinky....Těsto se nesmí vyválet moc placaté. Při pečení závin slehne. Mňááááááááám......

  • Lída M. | 19. 11. 2005 21:56

    Z těch dvou plátů mi vzniknou dvě rolády a nebo pláty slepím a pak sroluji. Závin se mi nepovedl, roztekl se na placek. Nenechala jsem ale těsto uležet ,je sice dobré, ale hodně sladké.

  • MH | 12. 11. 2005 20:30

    Káva se do těsta přidává uvařená, třeba rozpustná.

  • Mirka | 12. 11. 2005 20:26

    DO těsta se opravdu nedává žádný tuk.Těsto může oddychovat v chladu, ale není to nutné.Je to vynikající.

  • Ivka | 9. 11. 2005 20:18

    Aka kava sa pridava do cesta? Uz uvarena alebo 2 PL zomletej kavy?

  • Melánia Fialová | 7. 11. 2005 12:06

    Cesto ozaj neobsahuje tuk. Je to veľmi starý recept, cesto musí však oddychovať 24 hodín v chlade. myslím si, že je zbytočné pridávať kakao a kávu, pretože zaniká špecifická chuť a vôňa perníkového korenia. Nezvyčajné je, že orechy sa dávajú len polámané, nie pomleté.

  • Věra | 7. 11. 2005 08:53

    Těsto neobsahuje žádný tuk ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černá káva Cukr krupice Hladká mouka Hnědý rum Kakao Med Mléko Povidla Prášek do perníku Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Kuřecí játra "ber nebo běž!"

Kuřecí játra "ber nebo běž!"

Kuře Anča

Kuře Anča

Těstoviny s tuňákem po boloňsku

Těstoviny s tuňákem po boloňsku

Frankfurtská polévka s houbami

Frankfurtská polévka s houbami

Masové koule na zelenině

Masové koule na zelenině

Beskydský králík

Beskydský králík

Pohanka (nejen) se slaninou

Pohanka (nejen) se slaninou

Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Doporučujeme

40 minut
Čočkové minestrone

Čočkové minestrone

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

116
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
60
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
33
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Míša řezy - jen dvě vejce: po našem
Míša řezy - jen dvě…

Zajímavé články

Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky Ivy Hüttnerové alias bylinkářky Alžběty ze seriálu Slunečná
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky…
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Velký přehled letních bot očima stylistky: Které budou slušet všem, co naopak rozšíří lýtka?

Velký přehled letních bot očima stylistky: Které budou slušet všem, co naopak rozšíří lýtka?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Tragédie v rodině SuperStar Ruskové: Miminko žilo pouhých 19 dnů

Tragédie v rodině SuperStar Ruskové: Miminko žilo pouhých 19 dnů

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

  • Recepty.cz
  • Perníkový závin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact