• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Perníkový závin
Napište svůj komentář k receptu

Perníkový závin

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Perníkový závin
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 300
      g hladká mouka
    • 250
      g cukr krupice
    • 2
      lžíce med
    • 2
      lžíce mléko
    • 2
      lžíce černá káva
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      balíček prášek do perníku
    • 1
      ks vejce
  • Náplň
    • 400
      g povidla švestková
    • 150
      g vlašské ořechy rozdrobené

Postup přípravy receptu

1
Mouku prosejeme do mísy, přidáme prášek do perníku, cukr, vejce, med, mléko, kávu, rum, kakao a vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyválíme 2 pláty, které potřeme povidly, posypeme ořechy a stočíme do závinu. Potřeme vejcem a pečeme přibližně 10 minut na 170 °C, potom teplotu snížíme a pečeme ješte asi 20 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Perníkový koláč s ořechovou žmolenkou

Perníkový koláč s ořechovou žmolenkou

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová | 26. 12. 2008 09:29

    Závin jsem pekla dneska ráno. Přidala jsem navíc ještě trošičku mléka, aby se to spojilo. Jinak se s těstem pracovalo krásně. Nádherně se vyvalovalo. Záviny nejdřív vypadaly jako nudličky, ale při pečení krásně nabyly. Se švestkovými povidly a podrcenými ořechy je to moc dobrý, podle mne "vánoční" závin. Doba pečení se mi osvědčila. Díky za recept. Ivana

  • Martina Jurošková | 23. 12. 2008 22:59

    Tak jsem dnes napekla a těsto mi praskalo při válení.Babi řekla,že jsem to vajíčko měla rozšlehat a ohřát lehce mléko i med.Do náplně jsem dala místo kandovaného ovoce , datlí a fíků jen ořechy a kandované jahody a rozinky s rumem. NO ALE VÝSLEDEK NEMÁ CHYBU.Skoro jako od babičky.Budu dělat asi ještě na Silvestra znova.

  • Martina Jurošková | 23. 12. 2008 00:07

    Drahé dámy,je tady recept na perníkový závin I. a II. , které jsou skoro na chlup stejné jako dělá má babička již řadu let.( až na tu kávu,tu taky nedává). Babička jej letos nedělá,protože už na něj nemá sílu.Řekla,že to těsto je šíleně namáhavé vypracovat.Protože,to nikde nikdo nenapsal,tak jsem si řekla,že to teda zkusím sama.Ale opravdu to nevypadalo,že by se to kdy spojilo!!!Bylo to fakt šíleně sypké,tak jsem dala trochu másla a i tak jsem se nadřela.Kde jsem udělala chybu? Jak to jde vám,prosím poraďte.Děkuji

  • gabca | 21. 1. 2008 18:42

    Testo jsem potrela rybizovou marmeladou s rumem, na to dala napln z uvareneho vanilkoveho pudinku smichaneho s tvarohem a pokladla cernym rybizem..mnamka, co vam budu povidat!=) akorat bych priste do testa dala asi jen pulku cukru..

  • Ivana K. | 12. 9. 2006 08:40

    Přidala jsem několik lžic Hery, aby nebylo těsto suché. Bylo to moc dobré. Jen děti tvrdily, že obyčejný perník proříznutý, potřený marmeládou a politý polevou je lepší. Tak že žádný velký vděk.

  • Jitka HO | 10. 7. 2006 10:07

    Výborné ... včera jsem zadělala a hned pekla z beztuku jsem měla trochu strach tak jsem přidala asi lžíci Hery, místo povidel jsem použila rybízový džem a místo ořechů .. piškotové drobky. Takže jsem vlastně pekla něco úplně jiného ;o)))) Nemělo to chybu.

  • Lucka | 21. 11. 2005 17:23

    Vynikající.......může se do toho přidat co dům dal. Nalámané ořechy, datle fíky, rozinky....Těsto se nesmí vyválet moc placaté. Při pečení závin slehne. Mňááááááááám......

  • Lída M. | 19. 11. 2005 21:56

    Z těch dvou plátů mi vzniknou dvě rolády a nebo pláty slepím a pak sroluji. Závin se mi nepovedl, roztekl se na placek. Nenechala jsem ale těsto uležet ,je sice dobré, ale hodně sladké.

  • MH | 12. 11. 2005 20:30

    Káva se do těsta přidává uvařená, třeba rozpustná.

  • Mirka | 12. 11. 2005 20:26

    DO těsta se opravdu nedává žádný tuk.Těsto může oddychovat v chladu, ale není to nutné.Je to vynikající.

  • Ivka | 9. 11. 2005 20:18

    Aka kava sa pridava do cesta? Uz uvarena alebo 2 PL zomletej kavy?

  • Melánia Fialová | 7. 11. 2005 12:06

    Cesto ozaj neobsahuje tuk. Je to veľmi starý recept, cesto musí však oddychovať 24 hodín v chlade. myslím si, že je zbytočné pridávať kakao a kávu, pretože zaniká špecifická chuť a vôňa perníkového korenia. Nezvyčajné je, že orechy sa dávajú len polámané, nie pomleté.

  • Věra | 7. 11. 2005 08:53

    Těsto neobsahuje žádný tuk ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černá káva Cukr krupice Hladká mouka Hnědý rum Kakao Med Mléko Povidla Prášek do perníku Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pumpkin Soup - Dýňová polévka

Pumpkin Soup - Dýňová polévka

Kuře po židovsku podle paní Konstancie Železné

Kuře po židovsku podle paní…

Brokolice s uzeným tofu

Brokolice s uzeným tofu

Obrácená buchta z jablek

Obrácená buchta z jablek

Makové koblížky

Makové koblížky

Vánočka - třená

Vánočka - třená

Pudinková bábovka mix

Pudinková bábovka mix

Přesnídávka s ovocem a cuketou

Přesnídávka s ovocem a cuketou

Rizoto s hlívou

Rizoto s hlívou

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

105
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
74
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
69
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
45
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
33
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

  • Recepty.cz
  • Perníkový závin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact