Mouku, cukr, kakao a kypřidlo smícháme v míse a do směsi přidáme vejce, olej a mléko. Vše dobře promícháme v hladké těsto, které nalijeme do připravené remosky a rovnoměrně rozetřeme.
Na těsto poklademe těsně vedle sebe vrstvu očištěného ovoce (já použil švestky, řeznou stranou nahoru), kterou následně posypeme drobenkou (tu můžeme navíc dochutit skořicí nebo hrstí mletých ořechů).
4
Remosku zaklopíme, zapneme a pečeme cca 30 minut, vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí. Po vychladnutí pokrájíme a podáváme.
5
Jako obměnu, kdo rád ořechy nebo kokos, může přidat hrst i přímo do těsta. Ovoce volíme dle vlastní chuti a sezóny. Osvědčily se švestky, jablka..., ale i bezsemenné hroznové víno.
Koláč můžeme upéct i klasicky v troubě, kdy připravený koláč v kulaté formě nebo pekáčku, vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme dozlatova cca 30 minut.