Slavnostní dort s vůní vánoc. Korpus krásně voní kořením - zázvorem, skořicí i hřebíčkem. Jednotlivá patra spojuje lahodný krémový sýr se smetanou. Když hotový výtvor ozdobíte perníčky, bude naprosto dokonalý.
Do mísy kuchyňského robotu prosejte mouku a přidejte cukr, koření, prášek do pečiva, sodu a sůl. Použijte třecí nástavec a všechny suché ingredience promíchejte. Přihoďte na kostky nakrájené máslo a míchejte nízkou rychlostí, až vznikne drobenka pískové konzistence.
3
Postupně přidávejte vejce a melasu. Nakonec vmíchejte mléko, pomerančovou šťávu a kůru. Již jen stěrkou přimíchejte kousky kandovaného zázvoru a vlijte těsto do formy. Pečte 30 minut. Zkontrolujte těsto špejlí. Hotový korpus nechte úplně vychladnout.
4
Všechny dobře vychlazené suroviny na krém vyšlehejte do husté konzistence. Korpus prokrojte 3x až 4x, jeho patra pak spojte krémem. Boky dortu rovněž potřete krémem a uhlaďte stěrkou. Dort ozdobte perníčky.