• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Perníkové řezy s marcipánovým krémem
Napište svůj komentář k receptu

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

autor: světlík drozd
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 13
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Perníkové řezy s marcipánovým krémem
Perníkové řezy s marcipánovým krémem
Perníkové řezy s marcipánovým krémem
Perníkové řezy s marcipánovým krémem
Perníkové řezy s marcipánovým krémem
Perníkové řezy s marcipánovým krémem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

50 porce
    • 2
      ks vejce
    • 150
      g cukr
    • 30
      g olej
    • 270
      ml mléko
    • 230
      g hladká mouka
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      balíček prášek do perníku
  • krém
    • 800
      ml mléko
    • 2
      lžíce cukr
    • 130
      g marcipán
    • 1
      lžička citrónové aroma
  • na dokončení
    • 1
      balíček tmavá poleva
    • 1
      balíček bílá čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Předehřejte troubu na 180 ˚C. Hluboký plech vyložte pečícím papírem tak, aby okraje papíru dosahovaly nad okraje formy. Místo pečícího papíru můžete formu vymazat olejem a vysypat hrubou moukou nebo krupicí.
2
V míse prošlehejte vejce s cukrem. Přilijte olej a mléko a promíchejte. Poté do směsi důkladně vmíchejte sypké směsi. Těsto nalijte do formy a pečte 30 minut.
3
Odlijte si 100 ml mléka. Zbytek mléka nalijte do hrnce a přidejte do něj na malé kousky nadrobený marcipán a cukr. Míchejte, dokud se marcipán nerozpustí. Přidejte citronové aroma.
4
Ve 100 ml mléka rozmíchejte krémový prášek a nalijte jej do téměř vroucí mléčné směsi. Vařte 2 minuty. Vmíchejte máslo.
5
Krém nalijte na upečený korpus. A nechte zchladnout.
6
Obě polevy rozehřejte. Polevu střídavě nalévejte na koláč a roztírejte, aby se lehce barvy propojily. Nechte vychladit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem

Vánoční perníkové cupcakes se skořicovým krémem

Vánoční perníkové cupcakes se…

Perníkové figurky na stromeček

Perníkové figurky na stromeček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Liadalla
    Liadalla | 21. 3. 2023 07:59

    Jednoduché a rychlé. ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoládová poleva Citrónové aroma Cukr Hladká mouka Kakao Marcipán Mléko Olej Prášek do perníku Tmavá poleva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové těsto na slano i sladko

Tvarohové těsto na slano i sladko

Jablečný koláč IV.

Jablečný koláč IV.

Majolková bábovka - ořechová

Majolková bábovka - ořechová

Perníková bábovka se švestkami - ,,Hujerka,,

Perníková bábovka se švestkami - ,…

Lehké piškotové řezy

Lehké piškotové řezy

Dětské tiramisu

Dětské tiramisu

Ledové latte s Baileys

Ledové latte s Baileys

Krupicová kaše

Krupicová kaše

Citrónová Janina

Citrónová Janina

Doporučujeme

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

113
Hrášková polévka - jednoduchá
Hrášková polévka -…
89
Máslové řízky
Máslové řízky
74
Dýňová tortila
Dýňová tortila
69
Husí prsa plněná fíky s bramborovo-cibulovou galetkou
Husí prsa plněná fíky s…
53
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5 jednoduchých, rychlých a chutných receptů
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5…
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
AHA.cz Životní krok Adamovské: Změna názoru na Štěpánka!

Životní krok Adamovské: Změna názoru na Štěpánka!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy 6 potravin, které škodí pleti: Které raději z jídelníčku vyřadit?

6 potravin, které škodí pleti: Které raději z jídelníčku vyřadit?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Napínavý čtvrtý díl Zrádců: Slzy a hanba po kulatém stole! A přibyl i další zrádce

Napínavý čtvrtý díl Zrádců: Slzy a hanba po kulatém stole! A přibyl i další zrádce

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Jaké jméno je ideální pro vaše dítě podle znamení? Tohle vás překvapí!

Jaké jméno je ideální pro vaše dítě podle znamení? Tohle vás překvapí!

Další doporučené recepty:

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem
Perníkové muffiny s čokoládovým krémem
Perníkové nudle (těstoviny) s povidlovým přelivem
Perníkové nudle (těstoviny) s…
Perníkové placky
Perníkové placky
Perníkové sušenky
Perníkové sušenky
Perníkové těstoviny
Perníkové těstoviny
Perníkoví šneci bez kynutí
Perníkoví šneci bez kynutí
  • Recepty.cz
  • Perníkové řezy s marcipánovým krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact