• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Perníkové řezy s marcipánovým krémem
Napište svůj komentář k receptu

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

autor: světlík drozd
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 13
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Perníkové řezy s marcipánovým krémem
Perníkové řezy s marcipánovým krémem
Perníkové řezy s marcipánovým krémem
Perníkové řezy s marcipánovým krémem
Perníkové řezy s marcipánovým krémem
Perníkové řezy s marcipánovým krémem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

50 porce
    • 2
      ks vejce
    • 150
      g cukr
    • 30
      g olej
    • 270
      ml mléko
    • 230
      g hladká mouka
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      balíček prášek do perníku
  • krém
    • 800
      ml mléko
    • 2
      lžíce cukr
    • 130
      g marcipán
    • 1
      lžička citrónové aroma
  • na dokončení
    • 1
      balíček tmavá poleva
    • 1
      balíček bílá čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Předehřejte troubu na 180 ˚C. Hluboký plech vyložte pečícím papírem tak, aby okraje papíru dosahovaly nad okraje formy. Místo pečícího papíru můžete formu vymazat olejem a vysypat hrubou moukou nebo krupicí.
2
V míse prošlehejte vejce s cukrem. Přilijte olej a mléko a promíchejte. Poté do směsi důkladně vmíchejte sypké směsi. Těsto nalijte do formy a pečte 30 minut.
3
Odlijte si 100 ml mléka. Zbytek mléka nalijte do hrnce a přidejte do něj na malé kousky nadrobený marcipán a cukr. Míchejte, dokud se marcipán nerozpustí. Přidejte citronové aroma.
4
Ve 100 ml mléka rozmíchejte krémový prášek a nalijte jej do téměř vroucí mléčné směsi. Vařte 2 minuty. Vmíchejte máslo.
5
Krém nalijte na upečený korpus. A nechte zchladnout.
6
Obě polevy rozehřejte. Polevu střídavě nalévejte na koláč a roztírejte, aby se lehce barvy propojily. Nechte vychladit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem

Vánoční perníkové cupcakes se skořicovým krémem

Vánoční perníkové cupcakes se…

Perníkové figurky na stromeček

Perníkové figurky na stromeček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Liadalla
    Liadalla | 21. 3. 2023 07:59

    Jednoduché a rychlé. ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoládová poleva Citrónové aroma Cukr Hladká mouka Kakao Marcipán Mléko Olej Prášek do perníku Tmavá poleva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Caprese

Caprese

Trojbarevná buchta

Trojbarevná buchta

Bábovka olejová

Bábovka olejová

Rohlíčky pro bezdomovce

Rohlíčky pro bezdomovce

Zelné knedlíky

Zelné knedlíky

Jehněčí pečeně

Jehněčí pečeně

Pizza Quattro Formaggi

Pizza Quattro Formaggi

Pomazánka z tvrdého salámu

Pomazánka z tvrdého salámu

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
15
Bramboráky
Bramboráky
12
Domácí kysané zelí
Domácí kysané zelí
12
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Jitka Boho v slzách: Zemřela známá česká hudebnice!

Jitka Boho v slzách: Zemřela známá česká hudebnice!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem
Perníkové muffiny s čokoládovým krémem
Perníkové nudle (těstoviny) s povidlovým přelivem
Perníkové nudle (těstoviny) s…
Perníkové placky
Perníkové placky
Perníkové sušenky
Perníkové sušenky
Perníkové těstoviny
Perníkové těstoviny
Perníkoví šneci bez kynutí
Perníkoví šneci bez kynutí
  • Recepty.cz
  • Perníkové řezy s marcipánovým krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact