• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Perníkové řezy s marcipánovým krémem
Napište svůj komentář k receptu

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

autor: světlík drozd
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 13
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Perníkové řezy s marcipánovým krémem
Perníkové řezy s marcipánovým krémem
Perníkové řezy s marcipánovým krémem
Perníkové řezy s marcipánovým krémem
Perníkové řezy s marcipánovým krémem
Perníkové řezy s marcipánovým krémem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

50 porce
    • 2
      ks vejce
    • 150
      g cukr
    • 30
      g olej
    • 270
      ml mléko
    • 230
      g hladká mouka
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      balíček prášek do perníku
  • krém
    • 800
      ml mléko
    • 2
      lžíce cukr
    • 130
      g marcipán
    • 1
      lžička citrónové aroma
  • na dokončení
    • 1
      balíček tmavá poleva
    • 1
      balíček bílá čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Předehřejte troubu na 180 ˚C. Hluboký plech vyložte pečícím papírem tak, aby okraje papíru dosahovaly nad okraje formy. Místo pečícího papíru můžete formu vymazat olejem a vysypat hrubou moukou nebo krupicí.
2
V míse prošlehejte vejce s cukrem. Přilijte olej a mléko a promíchejte. Poté do směsi důkladně vmíchejte sypké směsi. Těsto nalijte do formy a pečte 30 minut.
3
Odlijte si 100 ml mléka. Zbytek mléka nalijte do hrnce a přidejte do něj na malé kousky nadrobený marcipán a cukr. Míchejte, dokud se marcipán nerozpustí. Přidejte citronové aroma.
4
Ve 100 ml mléka rozmíchejte krémový prášek a nalijte jej do téměř vroucí mléčné směsi. Vařte 2 minuty. Vmíchejte máslo.
5
Krém nalijte na upečený korpus. A nechte zchladnout.
6
Obě polevy rozehřejte. Polevu střídavě nalévejte na koláč a roztírejte, aby se lehce barvy propojily. Nechte vychladit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem

Vánoční perníkové cupcakes se skořicovým krémem

Vánoční perníkové cupcakes se…

Perníkové figurky na stromeček

Perníkové figurky na stromeček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Liadalla
    Liadalla | 21. 3. 2023 07:59

    Jednoduché a rychlé. ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoládová poleva Citrónové aroma Cukr Hladká mouka Kakao Marcipán Mléko Olej Prášek do perníku Tmavá poleva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Moravská kapsička

Moravská kapsička

Zeleninová frittata

Zeleninová frittata

Jednoduché tiramisu

Jednoduché tiramisu

Kuře (nejen) na zelí

Kuře (nejen) na zelí

Pečená žebírka na zelenině

Pečená žebírka na zelenině

Avokádový dezert

Avokádový dezert

Čokoládová buchta z remosky

Čokoládová buchta z remosky

Hráškový prívarok (přívarek)

Hráškový prívarok (přívarek)

Pikantní marináda na maso

Pikantní marináda na maso

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

40
Výborný a rychlý borůvkový koláč s drobenkou
Výborný a rychlý…
32
Klasické lečo
Klasické lečo
30
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Nejen Ilona Csáková hlásí: Naše chlouby? Houby!

Nejen Ilona Csáková hlásí: Naše chlouby? Houby!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem
Perníkové muffiny s čokoládovým krémem
Perníkové nudle (těstoviny) s povidlovým přelivem
Perníkové nudle (těstoviny) s…
Perníkové placky
Perníkové placky
Perníkové sušenky
Perníkové sušenky
Perníkové těstoviny
Perníkové těstoviny
Perníkoví šneci bez kynutí
Perníkoví šneci bez kynutí
  • Recepty.cz
  • Perníkové řezy s marcipánovým krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact